in ,

Уникално: 26 хил. плюшени мечета полетяха на хокеен мач (ВИДЕО)

calgari

Хокеят не ни е любимата игра, но някои събития няма как да бъдат подминати, особено когато става въпрос за благотворителност.

Това, което се случи на мача на „Калгари Хитмен“ при успеха им над „Тайгърс“ с 4:1 в Канада, е трудно за обяснение, но лесно ще те накара да усетиш коледния дух.

Близо 26 хиляди плюшени мечета полетяха към леда при първия гол в срещата. Събитието не се случва за първи път и вече се превърна в традиция. Странният начин за празнуване е свързан с благотворителна кауза за Коледа. Местните фенове носят въпросните играчки за първия мач от декември и след първото попадение в двубоя ги запращат на пързалката.

Общата бройка на плюшените играчки тази година достигна внушителните 25 921, а за почистването на съоръжението бяха необходими около 30 минути.

“Всяка година този мач предизвиква голям интерес в нашето общество, но тази година нашите фенове ни подкрепиха повече от всякога”, коментира Майк Мур, генерален мениджър на клуба.

“Много деца и семейства в Калгари и околностите продължават да усещат последиците от наводнението през юни. Играчките, любезно дарени по време на мача, ще помогнат на нуждаещите се“, обясни още той.

“Когато видиш гола, а след това и всички тези падащи мечки, е трудно да обясниш това, което чувстваш”, коментира вратарят Крис Дригер, който направи 39 спасявания при победата на Калгари, която изкачи тима на 4-то място в дивизията.

Кефи ли те?

Джаджа за всеки млад татко

Идея за скучните зимни дни- Куче в снежен лабиринт (ВИДЕО)