in

Абсурдните обложки на албуми от бивша Югославия

81UNHZaD2nL._SL1500_

„Балканите са съставени от красиви държави със силна и древна култура. Това, което хвана вниманието ни от този район на света наскоро обаче е поп и фолк музиката от там през 70-те и 80-те години. Не познаваме изпълнителите, които показваме в тази публикация, но техните обложки на албуми са просто сензационни, истински произведения на изкуството с тяхната изобретателност.”

С тези думи авторите на криейтив списанието с колубийски домейн Just Something описват прелюбопитна фотогалерия от находки – „майсторски” и много забавни обложки на някогашни музикални албуми от Югославия. Публикацията им е озаглавена „21 най-абсурдни обложки на албуми от бивша Югославия” и сред най-четените в сайта им.

Късите поли при всякаква фигура, виното на маса с потънал в тъга поглед и обилното количество златни накити са само част от особеностите на тези балкански обложки на касетки от миналото, които изглеждат така познато. Като връх на рекламния творчески талант в тях вероятно се очертава умението на създателите им да монтират в снимки глави на певци върху чужди тела.

С доза чувство за хумор и леко намигване ви представяме тези уникални картинки от миналото!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: Мениджър NEWS и Обекти.бг

Кефи ли те?

Вечен доход

Една история от „Адидас“: Класическата футболна обувка