in , ,

Най-яките филми за оцеляване (ВИДЕО)

Представяме ти, брато, специална колекция от филми за оцеляване. Жестоки ленти, които могат да осмислят почивния ти ден. Дори един от тези филми да гледаш, ще останеш доволен, че четеш този сайт. Мъжество, смелост, интуиция, надежда, находчивост и изобретателност са качества, които ще искаш да притежаваш, ако попаднеш в някоя подобна ситуация, както главните герои в този списък. Дано не ти се налага, защото тук се режат крайници, ядат се хора, водят се битки с вълци и си вадят зъби. Всичко това, за твоя личен кеф! Не си ли късметлия? Е, героите от тези филми не са като теб…

Buried / Погребан жив

Оцеляване в: ковчег

Главната роля е поверена на Райън Рейнолдс, който работи като шофьор на камион. Един ден той се събужда погребан на 2 метра под земята. Пол (Рейнолдс) няма врагове или хора желаещи да му причинят това. В положението в което се намира, не му остава нищо друго освен да впрегне всички сили и да спаси живота си. Само с телефон и фенерче, Пол трябва от открие и си спомни всички улики от изминалите дни, за да разбере кой го е заровил жив. За капак на драмата той първо трябва да открие местоположението си. С изчерпваща се батерия на телефона и с намаляващ кислород, главният герой има само 90 минути, за да успее да оцелее.

Най-гаден момент: финалът

127 Hours / 127 часа

Оцеляване в: скала в Юта

Ако тръгваш за някаква непозната територия, брато, винаги казвай поне на един член от семейството си къде ще бъдеш. Арон Ралстън не забравя това, когато тръгва за Юта. Там той е хванат в капан в отдалечен каньон, след като голям скален блок пада върху ръката му. През следващите пет дни, Ралстън изследва живота си и преживява природните стихии, преди да ампутира собствената си ръка, за да се освободи от скалата. Следва 20 метрово катерене по стена и още осем мили изкачване – изпитание на човешкия дух и волята за оцеляване, през което Арън прави равносметка на своя живот и хората от него. Написан и режисиран от британския носител на Оскар Дани Бойл, „127 Hours” е базиран по истинската история на алпиниста Арън Ралстън от 2003 година.

Най-гаден момент: ампутацията

Touching the Void / Докосване до пустотата

Оцеляване в: планини

Още една лента по действителен случай. Този филм е смесица от документални сцени, в които става въпрос за двама британски катерачи, които решават да покорят един от малкото все още непокорен връх някъде в Андите, Южна Америка през 1985г. Върхът и до ден днешен остава покорен единствено от тях, а ако гледате филма ще разберете за ужаса, който преживяват.

Най-гаден момент: въжето се къса…

Cast Away / Корабокрушенецът

Оцеляване в: пустинен остров

Том Ханкс, в ролята на висш мениджър от “ФедЕкс”, се озовава на самотен остров след като самолетът му се разбива. Той е единственият оцелял, озовал се на малък остров, обграден само с плевели и отломки от товара на самолета. За да бори скуката Ханкс си говори с една топка, на която е изрисувал лице.

Най-гаден момент: ваденето на зъб

Life of Pi / Животът на Пи

Оцеляване в: потъващ кораб; лодка с тигър

Товарен кораб потъва по време на пътуването си от Индия за Канада. Младо момче е единственият оцелял и неговото пътуване обратно към циливизацията се превръща в духовно просветление, игра на нерви със сърдит тигър, но пък има доста красиви гледки в лентата, така че го гледай.

Най-гаден момент: корабът в бурята

Alive / Живи

Оцеляване в: самолетна катастрофа

Самолет на уругвайски отбор по ръгби се разбива в планините на Андите през 1972 г. Оцелелите са принудени да се грижат сами за себе си, докато чакат спасение. В крайна сметка се налага да направят избор между глада и изяждането на своите умрели приятели.

Най-гаден момент: да речем, че е самата самолетна катастрофа..

The Impossible / Невъзможното

Оцеляване в: цунами

Разтърсващата истинска история за битката за оцеляване на една семейство, разделено от смъртоносното цунами, което удари югоизточна Азия през 2004. “Невъзможното” проследява действителните събития, по време на които десетки хиляди непознати са изправени пред една от най-страшните природни катастрофи в модерната история. Но ужасът, който преживяват Мария и нейното семейство, бива облекчен от състраданието, смелостта и обикновената човечност на хората, с които се срещат в най-мрачните дни от живота си. Едновременно епичен и интимен, съсипващ и вдъхновяващ, “Невъзможното” е филм за силата на човешкия дух.

Най-гаден момент: татко се обажда у дома…

Lifeboat / Спасителна лодка

Оцеляване в: корабокрушение

Кораб се разбива, а на една спасителна лодка се измъкват група хора, която започва да се самообвинява помежду си за случилото се. Гениален филм на Алфред Хичкок, който показва колко тъпи са хората в момент, в който всичко зависи от тях самите.

Най-гаден момент: когато млада майка губи детето си

Apollo 13 / Аполо 13

Оцеляване в: повреден космически кораб

Забележителна история, защото е истинска! За американците “Аполо 13” бе просто един “рутинен” космически полет – до мига, в който думите “ Хюстън, имаме проблем” пронизаха необятния космос. Този забележителен филм е създаден за смелостта, вярата и находчивостта на човека. Нещо, което на нас май ни липсва.

Най-гаден момент: чакането на спасението

The Grey / Сивият

Оцеляване в: вълча територия

Сюжетът на “Сивият” разказва за последствията от тежка самолетна катастрофа. Лиам Нийсън е в ролята на водач на екип работници от нефтена платформа, чиито самолет се разбива в пустошта на щата Аляска. Тези които оцеляват не разполагат с достатъчно провизии за дълъг път и затова общото решение е да се чака спасение. Но ситуацията се променя коренно, когато те се превръщат в плячка на огромна глутница вълци, които възприемат хората като натрапници.

Най-гаден момент: Талгет няма да го направи…

Кефи ли те?

Епично: Ръсел Кроу в ролята на Ной (ТРЕЙЛЪР)

На това АТВ не можеш да му спукаш гумите (ВИДЕО)