in

Балджийски спаси дете по време на меле между ултраси в Ихтиман (СНИМКИ)

Юношата на Левски и настоящ играч на Ботев (Ихтиман) Борислав Балджийски спаси дете по време на здраво меле между фенове, което прекрати мач от 13 кръг на Югозападната „В“ група, брато. По време на двубоя между Ботев (Ихтиман) и Миньор (Перник), ултраси с качулки и червено-бели шалчета, по непотвърдена информация става въпрос за привърженици на ЦСКА, нахлуват и атакуват агитката от Перник. Това се случва  10 минути преди края на двубоя, когато перничани водят с 1:0 след гол на Адриан Олегов.

Балджийски спаси дете по време на меле в Ихтиман

Според очевидците виновни за боя са фенове на ЦСКА. Група от близо 30 ултраси, въоръжена с колове, палки и бомбички, атакували перничани. Трима привърженици на Миньор са сериозно пострадали и са потърсили помощ в болницата в Ихтиман. В мелето малко дете с шал на Миньор се отървало на косъм от ултрасите на ЦСКА, които млатили наред. В суматохата Борислав Балджийски взел на ръце малкия фен на Миньор и го предпазил от побеснелите ултраси. След боя, Балджийски върнал детето на баща му здраво и невредимо.

Балджийски спаси дете по време на меле в Ихтиман
Балджийски спаси дете по време на меле в Ихтиман

Липсата на засилена охрана също е била предпоставка за сбиването. Очаква се решението на Зоналния съвет на БФС по случая.

Ние от Брато.бг аплодираме постъпката на Балджийски и твърдо заявяваме, че е лесно да бъдеш фен на отбор, но трудно е да бъдеш човек. Войната на цветовете няма място по българските терени, защото футболът е преди всичко една игра, а не причина за сбивания и масови безредици. Не го казваме само защото сме кекави и не можем да се бием, а защото наистина е така и постъпки като тази трябва да ни накарат да се замислим. Иначе от днес ние вече сме фенове и на Ботев (Ихтиман). Да живей!

Снимки: TV7

Кефи ли те?

Секс и романтика през цялата есен

Българин плаща $5000 на седмица, за да оцелява в затвор в Мексико