in

Без тях Шампионската лига не е същата

Предстоят поредните мачове от Шампионската лига, брато. Нова доза качествен футбол ще залее цял свят, а ние ще му се наслаждаваме със студена бира в ръка и разпалено ще даваме съвети на Меси, Роналдо и Рибери как точно се рита и подава. За съжаление пред телевизорите ще бъдат и много от класните играчи, които заслужават да играят в най-комерсиалния клубен турнир, но поради една или друга причина няма да имат този шанс. Ние изготвихме кратък списък с тях и ще ти ги припомним, защото Титаните не трябва да се забравят. Обещай да пуснеш поне една сълза!

Димитър Бербатов

128304_heroa

Няма как да не започнем с нещо патриотично, а какъв по-добър пример от Димитър Бербатов!? Голмайсторът на националния ни отбор за всички времена е принуден да носи на гръб скромния Фулъм през този сезон. За съжаление юношата на Пирин сам си е виновен, след като отказа на Ювентус и предпочете да си остане в мъгливата Англия. Времето на Острова е като настроението на жена – вечно кисело. Ние не си и помисляме да упрекнем това негово решение, но някак си ни се искаше да гледаме как баце Митко бележи на Барселона, Челси и Байерн, а не на УБА, КПР и други трибуквени тимчета. През годините Бербатов на два пъти се размина на косъм от трофея в ШЛ, след като при първия път загуби с неговия Байер Леверкузен от Реал Мадрид, а години по-късно Барселона застана на пътя на Манчестър Юнайтед, но тогава нашият не попадна в групата на сър Алекс Фъргюсън. Наистина жалко!

Стивън Джерард

Rafa-Benitez-Steven-Gerrard-Champions-League-Istanbul-854307

Можем да опишем английския футболи­ст с една дума – легенда! Невероятен професионалист, чийто изстрел е по-бърз от тунингования ти голф 3-ка. 33-годишният национал от малък мечтае да носи екипа на „мърсисайдци“, а в последствие не само успява да сбъдне мечтата си, но и се превръща в емблематичен играч, капитан и любимец на привържениците на тима. От 1998 г. насам записва близо 500 мача за Ливърпул, в които успява да спечели и Шампионската лига след онзи феноменален обрат срещу Милан в Истанбул. Жалки жабари! Признаваме, че не сме фенове на „червените“, но сме отявлени привърженици на Стиви Джи.

Фалкао

1632749_w2

Определяме го като най-добрия нападател в момента. Головата машина от Колумбия може да разстреля всеки вратар, без значение дали той е Буфон, Касиляс или дори Иван Караджов. В момента Фалкао носи екипа на Монако и сме сигурни, че прибира поне едно 500 лева заплата. Ето и Фалкао в цифри, брато. За Ривър Плейт има 90 мача и 34 гола, Порто – 41 попадения в 51 срещи, Атлетико Мадрид 68-52, а до момента има 7 гола в 7 мача за „монегасците“. Искрено се надяваме Радамел да размисли и скоро да облече екипа на някой истински европейски гранд, защото го заслужава.

Марио Гомес

Borussia Dortmund v FC Bayern Muenchen - UEFA Champions League Final

Другата голова машина, която липсва на ШЛ се премести да играе във Фиорентина през лятото. Таранът Марио Гомес взе тежкото решение да напусне европейския шампион Байерн, с който спечели трофея само преди няколко месеца. Причината за решението? Гомес иска да играе повече минути и именно за това отряза и Реал Мадрид. Решение, от което баце Митко има какво да учи.

“Вярно е, че Карло Анчелоти искаше да подпиша с Реал. Бях много поласкан от това, защото цялото ми семейство се състои от истински фенове на отбора. Въпреки това след офертата от Фиорентина знаех, че правилното решение е да премина в Серия “А”, обяви 28-годишният играч преди време. Явно не всичко е пари, мой!

Франческо Тоти

no-totti-no-party-514

“No Totti, No Party!”, написаха феновете на Рома преди години. Прави са, няма спор! Капитанът на „вълците“ е способен да вкара феноменален гол, да изпусне дузпа по най-глупавия начин, да наплюе противников футболи­ст и всичко това в един мач. През годините легендата на Рома е доказал буйния си нрав, но и впечатляващия си талант. В момента римляните газят безапелационно в Серия “А” и от 6 мача записаха 6 победи. Ако продължават в същия дух, Тоти и компания ще играят в Шампионската лига още през следващия сезон.

Диего Милито

Champions-League-final-Diego-Milito-trophy_2456428

Нападателят на Интер все по-рядко може да бъде наблюдаван по футболните терени. Ветеранът помогна на „нерадзурите“ да вдигнат титлата през 2010 г., когато вкара и двата гола при победата с 2:0 над Байерн. В последствие аржентинецът претърпя няколко тежки контузии, които го извадиха за дълго от най-великата игра. Това, че в Интер не знаят за сръбската лечителка Марияна, която може да вдигне и умрял кон на крака, също попречи на Милито да се възстанови по-бързо. Иначе той има 113 мача за Интер, откакто дойде на „Джузепе Меаца“ през 2009 г., в които успя да се разпише цели 64 пъти. Тук трябва да споменем и липсата на Естебан Камбиасо, който също е сред водещите играчи на миланския гранд. За съжаление след напускането на Жозе Моуриньо през 2010 г., италианският гранд изгуби голяма част от блясъка си. А в отсъствието на играчите в този списък, Шампионска лига също…

Кефи ли те?

Бой между феновете на селски мач в Червен бряг (ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО)

Вратар забива гол в последните секунди (ВИДЕО)