in ,

Сръбската звезда Стоя пред brato.bg: Не мога да живея без музика

Сръбската звезда Стоя пред brato.bg: Не мога да живея без музика

С най-голямо удоволствие, брато, ти представяме сръбската звезда Стоя! Ние сме фенове на сръбската музика понякога, а Стоя е от изпълнителите, които наистина много харесваме.

Стоянка “Стоя” Новакович е известна със силния си глас и уникален тембър, а твоят баща или чичо гаранция вдига чашки на нейни песни.

През 1998 година Стоя пуска първия си албум “Kako je meni sada” чрез “Лазаревич Продукшън”. По-късно се мести в “Гранд Продакшън”, притежаван от Лепа Брена. Стоя живее в Белград със сина си Милан. Тя е сред най-популярните сръбски певици в България наред с Цеца Ражнатович, Весна Змиянац и Лепа Брена. Само преди няколко дни Стоя взриви българската публика във Видин. Ние я потърсихме за интервю чак в Сърбия, тъй като за нас няма невъзможни неща.

– Искаме първо да кажем, че сме ти големи фенове и обичаме сръбската музика в подходящите условия. Пием резко на нея! Изненада ли се, когато те потърсихме за интервю?
Определено приятно се изненадах! За съжаление съм идвала само няколко пъти в България, а наблюденията са ми, че наистина много се интересувате от сръбската музика. Запознах се и с много мой фенове. Преди няколко дни във Видин беше страхотно! От този момент българската публика стана моя публика.

– Знаеш ли, че още пием на екс като си пуснем твоя хит от преди десет години „Само“! Трябва пак да направиш концерт в България и този път обещаваме да присъстваме.
Ще се радвам, но това зависи само от организаторите и хората, които се занимават с това. Иначе това си е идея и обещавам, че ще си помисля.

Сръбската звезда Стоя пред brato.bg: Не мога да живея без музика

– На първия ред ще сме и ще си късаме ризите на всяка това песен. Я кажи как ти се видя българската публика? У нас сръбската музика се слуша още от 80-те години.
Вижте, ние сме две различни нации, но които много си приличат. И вие, и ние обичаме музиката. Обичаме да изразяваме любовта и щастието си именно с нея. Вие слушате нашите песни, но и ние слушаме ваши. Българската музика също е много хубава!

– Да, ама в последно време нашите започнаха да пеят в диско стил, търсят си отново феновете. Ти мислиш ли да променяш стила си? Ако питаш нас, по-добре недей!
Аз по принцип имам песни в различни стилове. Имам и по-бързи парчета. Дори много обичам подобни проекти, но ориенталското си е ориенталско. Това съм аз просто! Публиката обича именно такава музика, а музиката започва да се променя, но аз не – ха-ха!

Сръбската звезда Стоя пред brato.bg: Не мога да живея без музика

– Ще ти споделим нещо. Имате много тежки песни, които докосват сърцето. Веднъж дори се напихме на бибета, джуките ни подпухнаха и се разревахме. Много силни текстове имате!
Изобщо не се изненадвам! Музиката е нещо необяснимо. Тя влияе на живота и изобщо на настроенията ни. Не мога да си представя какъв ще е животът ни без музика. Аз без нея не мога да живея!

– И ние, но без Криско можем. Както и да е. Кой е твоят любим сръбски изпълнител? Нашите са много, а ти си в това число.
– Учила съм се от по-старите артисти като Вида Павлович и Силвана, а от по-новото поколение Шабан Шаулич, Люба Аличич и Брено.

Сръбската звезда Стоя пред brato.bg: Не мога да живея без музика

– Знаем, че си баба вече, доста хубава при това. Внуците ти слушат ли твоята музика?
Благодаря! Разбира се! Те са най-големите ми фенове!

– Има ли изпълнител, с когото не си успяла, но искаш да направиш дует?
Дует се прави трудно. Поне аз смятам, че да направиш дует, трябва да е нещо изключително. Двамата изпълнители трябва да се запълват и всичко да ти идва отвътре, когато пееш. Всичко друго е едно голямо нищо!

– Преди няколко месеца излезе твоят десети самостоятелен албум. Какво можеш да ни кажеш за него?
Това е един от най-добрите ми албуми в кариерата. Не го казвам аз, а експертите в музиката. За кратко време песните станаха хитове. Албумът има много енергия и силни текстове. Трябва да го чуете!

Обложката на новия албум на Стоя - "Nije da nije"
Обложката на новия албум на Стоя – “Nije da nije”

– Успяхме да го направим. Наистина е много добър! Кажи ни като ти дойдем на гости в Сърбия с какво ще ни почерпиш, освен твоята музика? Ако ти дойдеш, тук ще натискаме на домашна ракия и туршията на баба.
Трябва да пробвате нашата ракия, поднесена с хубаво изпечено месо на огън. Всичко домашно производство. За десерт – толумбички!

– Малииии! Започнахме да се облизваме! Знаеш ли, при нас като се кефиш на музика се късат салфетки. При вас как е?
Същото.

– Баси! Какво ще кажеш на твоите фенове в България?
Най-сърдечни поздрави и целувки! Слушайте моите песни и се обичайте. Скоро излиза мой нов сингъл. Поздрави на целия ви екип! До нови срещи!

Поздрав, брато, с нашата любима песен на Стоя! Наздраве!

Къде можеш да я намериш?
http://www.stoja.net
http://www.facebook.com/stoja
http://www.youtube.com/STOJAofficial

Кефи ли те?

Ръгбист захапа противник за топките (ВИДЕО)

Смразяващи цитати от Стивън Кинг