in

Филмите, които гледа преди 10 години

Това е един от онези материали, които ще те накарат да осъзнаеш колко бързо лети времето. Ще ти припомним някои от най-силните филми, които се появиха на бял свят преди точно 10 години. Точно така, тогава си бил по-млад, по-жизнен и си държал на повече пиене, нали така?

През 2003 година всичко беше различно – от цените на билетите до ефектите в залата, но пък и телефоните тогава бяха с полифонични мелодии. С две думи – всичко се променя, но някои филми си остават вечни. Съжаляваме за носталгията, която ще те обземе, можеш да си поплачеш тихо в носната кърпичка.

Pirates of the Caribbean-01

Карибски пирати: Проклятието на Черната перла

В ролите –  Джони Деп, Орландо Блум, Кайра Найтли, Джонатан Прайс, Джефри Ръш, Джак Дейвънпорт

Помниш го, нали? Това е първата част, която успява да събере приходи от 654 милиона долара. Геният на Джони Деп блясва в ролята му на лудия пират Джак Спароу, който трябва да спаси принцеса Елизабет.

Филмът е режисиран от Гор Вербински и продуциран от Джери Брукхаймър, а след успешната му прожекция излизат още три части, а вече е ясно и името на 5-та част от поредицата, която ще се казва Pirates of the Caribbean: Dead Man Tell No Tales, като името е заимствано от един от увеселителните паркове, които вдъхновиха поредицата. Очаква се лентата да излезе през лятото на 2015 г.

Lord
Властелинът на пръстените: Завръщането на краля

В ролите –  Доминик Монахан, Кристофър Лий, Мартон Чокаш, Миранда Ото, Бернард Хил, Хюго Уийвинг, Илайджа Уд, Лив Тайлър, Джон Рис-Дейвис, Виго Мортенсен, Йън Маккелън, Орландо Блум, Кейт Бланшет, Питър Джаксън, Шон Бийн

Третата част от филмовата поредица също предизвика фурор, печелейки 11 Оскара. С това постижение могат да се похвалят още само 3 филма в историята на киноиндустрията. Лентата на Питър Джаксън минава границата от 1 милиард долара приходи и се нарежда до “Титаник” и “Аватар” по този показател.

nemo-2

Търсенето на Немо

В ролите – Албърт Брукс, Елън Дедженеръс, Алегзандър Гулд, Уилям Дефо, Джефри Ръш, Ерик Бана, Брад Гарет, Алисън Джани, Остин Пенделтън

Филмът излиза на екран на 30 май 2003 година и успява да спечели сърцата на милиони деца, които се влюбват в историята на малката риба – клоун Немо, който се скита сам в големия Океан. И този филм ще има продължение, което се очаква да излезе цели 12 години след издаването на първата част. Disney Pixar официално обяви името и очакваната премиерна дата, фиксирана на 25 ноември 2015.

hulk-2003-116-g

Хълк

В ролите – Ерик Бана, Дженифър Конъли, Ник Нолти, Сам Елиът, Джош Лукас и др.

Сюжетът разказва за секретен военен проект, за който са наети група студенти от престижен университет. Те трябва да създадат “гамасфера” – машина за промяна на клетките. Водач на групата е арогантният Брус Банър (Ерик Бана). Поради някаква неизправност в “гамасферата” Брус Банър се превръща в същество, което е три метра високо, седемстотин килограма тежко и зелено, когато го ядосат. Скоро то си спечелва прозвището “Хълк”. Премиерата на филма излиза на 17 юни 2003, а бюджетът възлиза на внушителните 120 милиона долара.

american

Американски пай 3 – Сватбата

В ролите – Джейсън Бигс, Шон Уилям Скот, Алисън Хъниган, Еди Кей Томас, Томас Иън Никълъс, Дженюъри Джоунс, Юджийн Леви, Фред Уилърд

Третата част от комедията определено не прави фурор в сравнение с първите два филма. Забавната група от “Американски пай” се събира за сватбата на издънката Джим и половинката му Мишел, която по-късно ще гледаме в култовия сериал “Как се запознах с майка ви”. Приятелите на Джим – циничният Стифлър и почитателят на езотеричната литература Финч – отново влизат в конфликт, защото се съревновават за вниманието на сестрата на Мишел – Кадънс.

daredevil

Дявол на доброто

В ролите – Бил Караро, Ави Арад, Бен Афлек , Джо Пантолиано, Ериксън Кор, Майкъл Кларк Дънкан, Колин Фарел, Арнън Милчън, Дженифър Гарнър, Кейн Ходър, Пол Бен Виктор, Граем Ревел(I), Робърт Илър, Дейвид Кийт, Марк Марголис

Филмът е базиран на известния американски комикс за супергерой. В екранизацията участва Бен Афлек, който обаче някак си не успява да блесне, а лентата се превръща в провал, въпреки бюджета от 75 милиона долара.
Макар че адвокатът Мат Мърдок е сляп, другите му четири сетива функционират със свръхчовешка острота. През деня Мърдок представлява потиснатите, нощем той е Дявол на доброто – маскиран борец за справедливост, който обикаля тъмните улици на града, безмилостен отмъстител. За Дявола на доброто правосъдието е сляпо, а виновните трябва да си платят…

wrong-turn-3-finger

Погрешен завой

В ролите – Дезмънд Харингтън, Илайза Душку и некви грозни

Грозните същества на режисьора Роб Шмид излизат на екран през въпросната 2003 г. Филмите са общо пет на брой, а някои от тях са снимани в България. Ужасът струва на продуцентите скромните 12 милиона долара, но пък се превръща в един от най-известните хоръри.

Сюжетът е сравнително банален и както в много други сходни ленти всичко се случва по време на път и то в гората. Крис поема грешен завой и това променя всичко. Отклонява поглед за миг от пътя и блъска друга кола. Тръгват да търсят телефон, но вместо това намират смъртта си в лицето на ГМО човекоядци, които живеят в гората.

Кефи ли те?

Запознай се с мексиканската спортна кола “Воолъъ Нула Пет”

Да рекламираш края на света със скрита камера (ВИДЕО)