in ,

Шумоизолираното баскетболно игрище в Париж, което впечатли света

wjnAZph
Намираме се в Париж, брато. Виртуално, за истинско пътешествие пари няма. Носим шорти, изтъркани кецове и потник, защото ще играем баскетбол. Ще го направим на една уникална площадка, която само преди няколко месеца изглеждаше в окаяно състояние и на която Тити Папазов не е лял сълзи със сигурност.

Сега всичко тук е далеч по-шарено и чисто, защото “Найк”, творческата агенция “Ill Studio” и Винсен Ле Туи се обединиха в името на баскетбола. Те обновиха изцяло терена, на който местните жители обичат да спортуват.

Интерестото е, че въпросното игрище е било тема на раздор, тъй като съсъдите, които обитават двете сгради между кошовете, се оплаквали от шума на баскетболистите и постоянно тупкащата топка. Проблемът е бил разрешен по модернистичен начин – със специална настилка от рециклирана гума, която заглушава шума.

Новият дизайн черпи вдъхновение от живописа “Sportsmen”, произведение на изкуството, което е създадено през 1930 г. от руския художник Касимир Малевич. Самото игрище се намира в девети район на Париж в близост до витрина на Пигел и ако имаш път натам, можеш да го посетиш, да се тагнеш и да поиграш. Сигурни сме, че ще останеш доволен. А ние приключваме със странстването из Париж, даваме “Publish” на статията и гасим компютъра, за да излезем навън и да поиграем с топката с няколко приятели. Удоволствието е гарантирано!

xCx3kh1
9NpDt2S
pigalle-creates-a-colorful-basketball-court-between-paris-apartments-06_nt2p4h

Кефи ли те?

Старк, Ланистър и другите домове от “Игра на тронове” с футболни екипи

Смърт мръсна! Играчи на Лестър носят най-много точки във фентъзи лигата