Най-лудите турнири в света (ВИДЕО)

Най-лудите турнири в света (ВИДЕО)

1306

Твърде много време има до Мондиал 2014, който ще се проведе в Бразилия. Именно за това ще ти покажем някои от най-лудите световни първенства, които се провеждат всяка година. С тях може да си запълниш времето, докато стане ясно дали четата на Любослав Пенев ще вземе виза за Рио де Жанейро. Ще те открехнем за турнири, в които участие взимат грозни кучета, красиви жени в униформа… Внимание! Има и Световно по сауна! И ние не можем да си представим кой е измислил подобна щуротия, но чети внимателно и си записвай.

Хвърляне на джудже

Звучи доста обидно за джуджета, но в действителност има такъв турнир. Той се появява в Австралия през 1980 година в местен бар като атракция. Джуджетата носят специални дрехи или костюми и биват хвърляни върху матраци. Участниците в конкурса се състезават да хвърля джуджето възможно най-далече.

Въпросният турнир е считан за обида за достойнството на джуджета, като някои законодатели също са се обявили в тяхна защита. Привържениците на този вид спорт критикуват подобни действия, тъй като по този начин осигуряват доход на малките хора.

Въздушна китара

От 1996 г. на годишна насам Световното първенство по въздушна китара е част от фестивала Мюзик Видео Оулу във Финландия. Първоначалната идея е това да бъде шега и всеки желаещ да изпълнява любимата си рок или хеви метъл песен на въображаема китара. Звучи доста налудничево, но за държава като Финландия това се явява голяма забава. Така е като не са ходили на участия на 100 кила или Ъпсурт.

Първите подобни състезания са организирани в началото на 80-те години на миналия век в Швеция и САЩ. Самият турнир е вземан доста насериозно от участниците и конкуренцията не е никак малка. Световният финал по Въздушна китара в Оулу тази година ще се проведе от 21-ви до 24-ти август. Не бързай да кандидатстваш, нашият представител вече е ясен! Съжаляваме, но ще трябва да изчакаш за догодина.

Световно по сауна

Световното първенство по сауна се провежда в Хейнола, Финландия всеки август. Това първенство се появява на бял свят през 1999 година. Състезатели от над 20 страни участват в конкурса на свой риск и трябва да подпишат формуляр, че няма да предприемат съдебни действия относно организацията, която го прави, ако стане нещо. Състезателите трябва да влязат в сауна с температура от 110 С° , където на всеки 30 секунди се изсипват половин литър вода. Те не могат да докоснат никакви повърхности с ръцете, предмишниците трябва да бъде в изправено положение и трябва да останат на колене. Човекът, който седи така най-дълго, е победител.

Най-грозно куче

Конкурсът за най- грозно куче в света се провежда всяка година в Колизеума в Петалума, Калифорния, САЩ. Заедно с титлата на „Грозното куче на света“ собственикът на победителя получава и 1000 долара. Шампион през 2008 стана китайски гребенест Жанин. Той е без козина, с три крака и едно око. Кофти, ама пък ще има гранули за 1000 долара.

Красавици в пагони

Какво би могло да направи руската армия, за да получи добра реклама, с която да наемат нови кадри? Конкурс за красота е верният отговор. Руското министерство на отбраната реши да организира конкурс за красота и така през юни 2005 г. 19 жени войници и моряци участвали в първия по рода си конкурс, който носи името „Красавиците в пагони“. Фамозно! Той набира бърза популярност и дори вече се излъчва на живо по телевизията. Събитието включва дефилиране по модния подиум в униформа, изпълняване на военни песни и пълзене в бойна обстановка.

Световно първенство по носене на съпруги

Ето това е да ти се качи твоята на главата и то буквално. И на всичко отгоре да стане пред толкова много хора, че даже и да те дават по телевизията. Бягането със съпруга на гръб е свързано с легендата за Ронкайнен Крадеца, чиято банда крадяла благоверните на съперниците си от съседни села. В състезанието няма точен регламент как да се носи жената. Единственото условие е тя да е над 17 години. Демек в махалата това състезание е невъзможно.