Пет неща, които да направиш през 2019 година

Пет неща, които да направиш през 2019 година

Краят на 2018-та е, брато. Това е онзи период от годината, в който настъпва депресията. Започваш да си правиш равносметки, да броиш пари до заплата, да се питаш какво следва през следващите 12 месеца. Няма страшно, това е нещо нормално.

Сигурни сме обаче, че имаш цял списък с неща, които искаш да промениш през 2019 година. Също толкова сигурни сме, че това е малко вероятно да се случи. Хубаво е обаче да опиташ. Ако нямаш такъв списък, ние можем да ти дадем нашия.

Зарежи сутрешния Фейсбук

Всяка сутрин се будиш, брато, отваряш телефона и започваш да скролваш във Фейсбук или Инстаграм. Търсиш нещо интересно, но такова няма. Виждаш едни и същи постове, само тези, които са го публикували, са различни. Снимки от дискотеки, снимки на деца, крилати и много мъдри статуси. Аман. Пробвай със ставането да прочетеш няколко страници от книга. Ще видиш колко приятно се отразява това. Ще облагородиш речника си, ще научиш нови неща, а не коя си е сложила силикон и коя е скъсала с гаджето. Едно такова събуждане ще редуцира стреса у теб дори и да закъсняваш за работа.

Направи равносметка

Но не е от тези, за които четеш във фейсбук. Вече попаднахме на поне десет такива на кифли, които се опитват да мислят. Ти направи равносметка колко алкохол си изпил през 2018 година – малко ли е било, прекалил ли си. Такава трябва да си направи и Боби Михайлов, че скоро ще му откаже черния дроб.

Преброй си махмурлуците, разгледай си телефона за пиянски снимки. Ако са над гигабайт, може би трябва да поспреш. Пак можеш да си къркаш, но по-умерено. Дори и Чарли Шийн отказа пиячката, брато. Значи и ти можеш.

Провери газовата

Не се знае кога ще гръмне, брато. Не ги слушай аверите, че докато не ти замерише или не светне червена лампичка, всичко е ток и жица. Без това мина хиляди километри на тънкана, време е и ти да й се отблагодариш по някакъв начин. Приеми го като подарък за новата година на колицата. После тя ще ти се отблагодари многократно, макар и не с фелацио.

Зарежи кифлите

Във фейсбук директно ги ънфлоуни, а за компания ги отбягвай. От тях нищо няма да научиш, брато. Вярно е, че ти искаш да ги боцкаш, но те и в леглото са тъпи. Докато свършваш, ще поиска да си ръчка в телефона, за да си напише статус, колко си те ловка. Ако не я задоволиш, ще напише, колко си е добре сама. Не си губи времето с кифли! Има далеч по тайнствено-разкрепостени Цецки, които чакат да й нарешиш гривата.

Откажи се от хазарта

Спри да търкаш тия талончета. Вече е време да си намериш читава работа или поне да заделиш някой лев. С купуване на лотарийни билети, това няма да се случи. Най-много да вземеш 10 кинта, с които да си купиш нови картончета, а от тях… кор. Сам знаеш, че рекламите по телевизията са нагласени, но продължаваш да вярваш, че някой ден и теб може да те интервюира яката мацка. Спри и залаганията на мачове или поне намали залозите. Който е тръгнал да забогатява от хазарт, не е свършил добре. Наздраве!