in , , ,

Хотелът, в който ще се влюбят всички любители на книгите

 

Париж – град на любовта, модата и литературата. Тук можеш да опиташ едни от най-вкусните кроасани, да пиеш силно кафе и да слушаш невероятна музика. Пак в столицата на Франция се намира и  хотелът “Le Pavillon des Lettres”, райът за всички любители на книгите.

Всяка една от 26-те стаи е кръстена на различни писатели – от Жан-Жак Русо до Вирджиния Волф. За Иво Сиромахов не сме много сигурни. В тематичните помещения напъно очаквано книгите са на съответните автори. Техни цитати пък красят стените, а гостите попълват по желание формуляр с желана от тях литература, която да им бъде доставена до стаята.

Самият хотел е в непосредствена близост до центъра, но в много тих район, за да могат клиентите да се наслажават на своите четива. Казват, че тоалетните са по-изискани и от тези в нощните софийски заведения, но всичко това си има и своята цена. А тя е 330 евро на вечер за двама с включена закуска. Срещу доплащане може да бъде извикан в хотела учител по френски, за да разбереш как да попиташ дали имат “Наръчникът на едно брато” на разположение.

Кефи ли те?

Българинът, който заряза кариерата, за да измине 4000 км пеша за 5 месеца

Играч наби треньора си, защото го смени в 87-ата минута (ВИДЕО)