Брато качи 1.8 петабайта порно, за да тества неограничения облак на Amazon

Има хора и хора, брато! Едни се опитват да изобретят нещо иновативно, да бъдат в помощ на света или проста да си вършат съвестно работата. Други пък имат коренно противоположни идеи за живота.

Такъв е и един от юзърите на Reddit, решил да тества възможностите на “облака” за съхранение на информация на Amazon. Въпросният пич взел отговорно задачата да види какво ще рече “неограничен” от гледна точка на големината на файловете.

За да бъде експериментът му още по-интересен, той решил да качи огромно количество порно видеа. Под огромно имаме предвид 1.8 петабайта.  Само за уточнение, един петабайт е равен на 1 млн. гигабайта.

Но как може да има толкова видеа за възрстни? Фантазията на нашия герой стига до там, че той пише скриптове,  които от своя страна записвали всичко от еротични камери от няколко сайта за възрастни. В последствие момчето призна, че, за да събереш един петабайт порно ти е необходимо 5 или 6 месеца неуморим труд.

Е, дали заради него, или просто като част от своя план, Amazon вече не предлага точно тази услуга. Облакците са платени, а цените им варират от 12 до 60 долара за година.