in

Официално: Футболът е мъртъв, всичко е пари


Свърши се, брато! Неймар вече е най-скъпоплатеният футболист в света, а и най-скъпият играч в историята. Всичко е официално, а новината бе потвърдена и от досегашния му клуб “Барселона”. От “Камп Ноу” обаче подадоха сигнал до УЕФА, тъй като цялата схема мирише.

С този трансфер, в размер на 222 млн. евро, ПСЖ само затвърди тезата, че не съществува понятие като любов към клуба, а само към парите. С тази сделка бе разбит на пух и прах и митът за “финансов феърплей”. Футболът е мъртъв, да живеят кинтите.

“Този следобед представители на Неймар посетиха офисите на клуба и от името на футболиста преведоха 222 милиона евро като компенсация за прекратяването на договора между двете страни. Барселона ще преведе цялата информация за извършената операция на УЕФА, за да бъде разследван случаят”, пише в официалното комюнике на сайта на “Барселона”.

И когато един ден синът ти те попита какво е легенда, спокойно може да му дадеш пример с имена като Паоло Малдини, Франческо Тоти, Пол Скоулс, Райън Гигс, Джон Тери. През годините те имаха шанса да се продадат за куфарчета с пачки, но останаха верни на тима, останаха верни на себе си.

Защото ПСЖ е всичко друго, но не и велик клуб, какъвто несъмнено е “Барселона”. Каквито са още “Реал”, “Манчестър Юнайтед”, “Милан”, “Ювентус”, “Байерн”, “Ливърпул” и още, и още…

Същият този отбор на ПСЖ падна позорно от същата тази “Барса” преди месеци с 1:6 и отпадна от Шампионската лига, въпреки победата в първия мач с 4:0. А сега се надява с милионите, дори милиардите, да се превърне в гранд. Няма да стане. Така само се убива любимата на милиони игра, превърнала се днес в един грозен бизнес…

Кефи ли те?

Що никой не вика “българи юнаци” и още от Туитър за мача на Лудогорец

Айдуци опитаха да откраднат Mercedes C-Class с четири магарета