Благодарим ти, Франческо! Имаш нашата подкрепа


Футболът не е пари, брато! Футболът е страст, емоция и любов! Футболът не е трансфери, битка на бюджети и купи. Футболът винаги е бил и ще бъде преди всичко лоялност. Лоялност към отбора, който обичаш.

Именно затова Стивън Джерард е легенда. Легенда е и Райън Гигс, Пол Скоулс, Паоло Малдини. Все играчи, които знаят до болка значението на думата “лоялност”. Именно такъв е и Франческо Тоти. Принцът на Рим изигра последният си мач за “Рома” по простата причина, че вече не е желан поради една или друга причина в своя любим отбор. Срещу “Дженоа” той прочете и своето писмо към феновете, подкрепяли го през всички тези 25 сезона с екипа на “вълците”.

“Дойде моментът! Плаках всеки ден”, разказва капитанът в неговото писмо. “Това беше единствената ми фланелка. Това решение го взех заедно с жена ми и семейството ми. Бих останал още 25 години. Благодаря ти, “Рома”! Благодаря на семейството ми, на майка и татко, на моя брат. Бих написал поезия или песен, но не съм способен. Пробвах да правя това всеки ден през всички тези години. Проклето време. Настръхвам, като се сетя за 17 юни 2001 година (денят на Скудетото). От утре вече ще съм голям. Искам да посветя това писмо на вас. На всички тези, които пеят Тоти-гол. Това наистина е краят. Ще съблека фланелката за последен път, въпреки че не съм готов да го направя. Най-вероятно няма да бъда никога. Да изгася прожекторите не е лесно. Сега ме е страх, не е същото, като да бия дузпа. Позволете ми. Сега имам нужда от вас и от вашата любов. Нещо, което винаги сте ми давали. С ваша помощ ще мога да се хвърля в една нова авантюра. Благодаря на всички президенти, на “Курва Суд”. Да се родиш римлянин и романист е предимство. Да бъдеш капитан на този отбор е истинска чест.
Вие сте и винаги ще бъдете моя живот. Моето сърце винаги ще бъде тук с вас. Сега отивам в съблекалнята, където ще си дам сметка, че пристигнах като дете, а си тръгвам като зрял мъж. Горд съм, че ви дадох 28 години любов. Обичам ви…”.

И ние ти благодарим, Франческо! Имаш нашата подкрепа!