Палатка върху покрива и цомбиш върху колата

Новото MINI Countryman е автомобил за приключения, брато. Един специален аксесоар го прави още по-практичен модел за излети сред природата и цомбене на открито. Италианската компания Autohome конструира палатка за покрива специално за Countryman. Тя се предлага в бяло и черно – същите контрастни цветове като на покрива и огледалата на автомобила.

Монтажът на палатката се улеснява от релсите на покрива, върху които се закрепва оригиналният багажник за MINI. Върху него с няколко движения и без нужда от инструменти се фиксира системата за палатката със стоманени скоби. Багажникът служи като солидна основа. В затворено положение палатката не се различава от стандартна кутия за багаж. За отваряне е достатъчно да се освободят осигурителните предпазители – два отпред и един отзад.

След това палатката се разпъва автоматично нагоре с помощта на четири газови пружини. Вътрешната височина е 94 см. Благодарение на стабилния покрив и страничните стени от специална материя се осигурява устойчивост при дъжд, оптимална вентилация, както и топло и шумоизолация на високо ниво.

Оборудването на палатката включва матрак, две врати и два прозореца с ципове, фини мрежи за комари за всички отвори, захранвано с батерии LED вътрешно осветление, както и мрежи за багаж и чанти за съхранение на личните предмети. За качването в палатката е предвидена солидна алуминиева стълба.

Да, можеш да си лашкаш вътре, но кротичко, че може да паднете и да си чупите миглите. А ако се чудиш колко струва палатката, ще ти кажем – близо 3 хиляди евро.