Най-яките професии в света, за които леко завиждаме


Много хора мразят понеделниците, защото тогава се ходи на работа, брато. Мразят и неделите, защото е денят преди шибания понеделник, мразят още шефовете си, столовете си и дори пътят, по който стигат до офиса. Това е тъжно, много тъжно.

Замислихме се кои са най-яките професии на света. Сигурни сме, че дори и хората, които ги изпълняват, в дадени дни, също искат да са почивка. Решихме все пак да си съставим въображаем списък с позициите, за които леко завиждаме.

Диджей

Пускаш песни, които ти харесваш и не ти се налага да плащаш за поздрави. Не се бръкваш и за вход за дискотеката, а ако имаш малко повече късмет, можеш и да пиеш на аванта. Ако си харесаш някоя мацка, имаш свободата да я побъркаш с романтични свалки по микрофона, а другите да завиждат. Така на края на вечерта шансът да удариш нещо е доста голям.

Ако пък току-що си скъсал с твоята, можеш цяла вечер да залагаш на балади за ужас на присъстващите в дискотеката. Случвало ни се е и трябваше да обясняваме на човека зад пулта, че не сме виновни за несподелената му любов и сме дошли да се забавляваме, а не на панахида. И все пак е яко да си диджей, освен ако това не е в селска дискотека, където присъстващите не те пускат, докато не стане сабале.

Резервен вратар

Хем си в отбора, брато, хем няма напрежение. Единствената ти работа е да ходиш на тренировки, а по време на мачовете имаш едни 15 минути, в които можеш да раздвижиш по терена, за да те видят фенките. Това че не играеш обаче не те освобождава от купоните след победите и дори те прави отговорник по организацията. Яко!

Писател

Бачкаш вкъщи, на вилата или край морето за муза. Имаш оправдание жена ти да не те закача и да не влиза в стаята ти, защото ще те разсейва, а алкохолът и наркотиците са си задължителни. Мацките се кефят, ако можеш да пишеш сносно и да пиеш като казак, съдейки по Калин Терзийски.

Ако си по-голям романтик, можеш да го правиш на люлеещ се стол с пишеща машина в скута. Ние от Brato.bg написахме “Наръчникът на едно брато”, докато двама играеха на ФИФА, а падналият в предния мач твореше. Имаше още бира и пица.

Порно актьор

Цомбиш наред, брато! Няма Цецка да ти мрънкя, че я боли глава, не си е обръснала краката или е е в шибан цикъл. Тромбоваш си я, както си му е реда. Дормон! С кеф! Да не споменаваме, че със сигурност ще ти погали маймунката с джуки, а и можеш да го бутнеш и отзад, без да изреве на умрело. Свършването пък винаги е един път! Към всички тия неща, като добавим, че и ще ти платят за цялата процедура, ти истински БОГ. Чиста работа, брато!

п.п. А и те преглеждам безплатно за всякакви болести, което си е голям плюс.

Дегустатор на вино/бира/ракия

Наскоро четохме, че в САЩ търсят пич, който да пие бира на аванта и да взима заплата за всичко това. За целта трябва да обикаляш пивоварни и бирфестове, да се забавляваш и да правиш снимки. Все неща, които можем. Ако тази професия добие популярност и в Европа, директно си пускаме CV. Същото важи и за други видове алкохол, ние нямаме претенции. Пием от вино до мастика, от “Хенеси” до домашна водка. Све!

Хванеш ли се на тази работа, ще имаш оправдание, че се прибираш мотан от работа. Нали това ми е работата, Цецке?

Таксиджия

Никой няма високи очаквания към теб и личната ти хигиена. Можеш да миришеш на урина, да имаш голям корем, да псуваш, да пушиш, да пърдиш и да се оригваш. Не правиш впечатление. Да си таксиджия има много плюсове. Също така караш новичка кола, кво като е жълта, брато? Плащаш лизинга бързо, говориш си с хора, научаваш нови неща и си осигурил задължителната газова или метан уредба. Чували сме, че разни таксиджии и бодват по някоя и друга пияна Цецка. Жестока професия!

Готвач

Не можеш да сбъркаш заливката на мусаката, да загориш пържените картофи, а яйцата ти на очи са винаги за снимка. Ако си готвач, можеш да лъжеш, че тоя Джейми Оливър си го учил да прави лучник, но е прекалено тъп и не разбира български език.

С тази професия никога няма да останеш гладен, защото дори да ти плащат малко, ти цял ден си в кухнята и мааш на двете бузи, когато даже не разрешават. Да си ебат майката. Можеш и да крадеш храна. Да си ебат майката два пъти.

Готвачите имат голям шанс с Цецките, защото често се случва някоя Цецка да обича да яде яко, да не й се лепи и да не може да готви. Имаш ли приятелка, почваш да си правиш десерти с достатъчно захар, за да може малкият ти приятел да е винаги с изпънати вени, което заздравява връзката и води към сватба. И като споменахме сватба…

 За Цецките…

Организаторка на сватби

Всяка уважаваща себе си Цецка мачтае един ден да има своя сватба. Но ако е стара мома, или просто дебела мома, може да се задоволи с позицията “организатор на сватби”. Ще ги прави по свой вкус така, както е мечтала още като малка. Ще се сприятелява с булките, защото приятелките й се броят на пръстите на ръката на костенурките Нинджа (имат по 3). Ще оглежда жениха и ще се надява шаферите да се напият до несвяст, за да правят секс зад арката с балоните.