Дневникът на Божигол в Китай

Вторник

09:00 ч.

Алармата ме буди с любимата ми песен: “Треп-треп-треп-треп-трепни, трепни, трепниии… и нече ме бити, и заспаче наде као яганци гладне…”. Пускам си след тва Фики и Азис. Само наши сме. Изтрил съм всички песни на Алисия от телефона, само нейната кариера върви по-зле от моята, след като се разделихме. Ха-ха, това ми се получи.

09:01 ч.

Добрютро! Праско! Гууд морнинг! Само наши! Праско спи на съседното легло, почти съм го осиновил. Ще ставаме за тренировка. Трейнинг тудей. Ай хев а гол, ай хев асист…оуу….голасист. Така ги пеят тия тук, че главата ме боли. Ако ги заведа в 33 ще им се стори тесен Китай.

09:02 ч.

Белград, София, Горна Оряховица, Пекин! Божинката е нумеро уно навсякъде! Може да съм сънен, но когато на човек му се спи, само той си знае колко му се спи. Праско, ставай, моето момче, некой трябва да прави закуска и това няма да съм аз. Хъри ъп фор брекфъст, кютюк.

Четох, че Кристиано Роналдо със ставането прави 100 лицеви опори. Аматьор! Аз пускам видео и веднага удрям 100 лайка за под минута. Тия китайците лайкват всичко, което пусна, въпреки че не разбират какво им говоря. Много са прости, горките. Мисля, че ще ме направят знаменосец. Бог. Полубог. Гол. Божигол.

@junsheng_yao

Публикация, споделена от Valeri Bojinov Official (@valeribojinov86) на

09:12 ч

Праско вече яде пържен ориз. Деба колко са извратени, още не си е измил зъбите! Липсва ми Сърбия, липсват ми и приятелите – Тони, Асенката и останалите. Благо Исуса и той! Бахти татуирания педерунгел, никъде не видях такъв като него, а аз съм бил в много отбори. Какви мачове и кючеци съм играл с моите хора, ехе, тук в Китай нищо не става. Тия не могат да пият, което много ме дразни. Ше им еба и ензимите. Няма и чалга. Няма къде да си разходя новата риза. Божигол Гагнам стайл не слуша!

В Сърбия бях герой и на терена, и в дискотеките, и в социалните мрежи. Липсва ми тая държава. Единственото първенство, в което вкарах над 10 гола. Липсват ми и няколко години, пропилени по курви ама няма кой да ми ги върне. Ако ми върнат парите, хвърлени по жени, ще счупя трансферния рекорд на Погба. Ха-ха! Божигол №1. Даже и педалите ме уважават.

9:18 ч.

Тоя Праско мляска, неговото майче късотрупо! Тия клечки ми иде да му ги завра отзад. Тук в Китай е някак скучно, а езикът им е по-труден и от сръбския. Райт? Така ли е? Ок. Лако ноч. Хората не ми схващат шегите и се налага сам да им се смея, защото не мога да им ги обясня. Велике будале! Да треперят! Да не говорим, че по време на мачове не знам срещу кого играя, защото имената на отборите са по-трудни и от контролно по математика в 9-и клас. Шегувам се, аз съм учил до 8-и.

9:20 ч.

Ебах му майката, толкова не съм писал и по вайбър на моето малко коте.

Правя клип как отивам до тоалетната. Божигооол! Императора! Ту голс, уан асист! Стоичков да превежда. Ще избие рибата това видео. Мисля да е нещо по-различно този път. На фона на “Трепни” ще говоря умни неща, ама сега не се сещам какви точно, така че ще видим. Ще станат нещата, все пак утрото е по-мъдро от сутринта.

9:30 ч.

Закусвам пържени филийки, боза, баница и 2 пролетни китайски ролца. Въглехидрати трябват, на режим сме, няма как. Това тяло на Император не се поддържа с вегански глупости. В Китай съм толкова голям, че ме гласят за сумист. Божуошу ще гази и на тепиха. Жаден съм за успехи. А когато съм жаден, само тогава ми се пие.

10:11 ч.

Отивам към стадиона на новия ми отбор – Мейджоу Хака, мамата си трака! Влизам в една стая, вътре няма нищо, викам си тука има нещо. В съблекалнята треньорът ме гледа като бик в празни ясли. Бил съм позакъснял. Споко, бе, тренер! Божигол е тука! Който не работи, си почива. Аз съм на тоя принцип. Бия му един задвратник и всички се смеят. Доволен съм, че печеля съблекалнята с едно отиграване. За награда им показвам как съм си избелил зъбите в България.

11:00 ч.

На тренировката всички на мен подават, защото си мислят, че съм добър. Видели са в “Уикипедия”, че съм играл в Ювентус и Манчестър Сити. Той и Ники Михайлов беше в Холандия, ама сега ще изпада от втора дивизия на Турция. Така става, когато се върнеш при Николета. Право надолу.

А знаете ли защо само Никито може да помпи Николета без презерватив? Защото и без това не може да хване нищо. Много яка шега, жалко, че тук няма кой да я схване. Само Праско се смее, ама той винаги е ухилен, когато говоря. Така е, който се смее последен, се смее накрая. Праско май иска да го праскам, ама нема как да стане.

12:30 ч.

След тренировка се опитвам да организирам дискотека за довечера. Заниманието беше тежко, спечелихме на джитбол, а успехът трябва да се полее. Никой пак не ме разбира. Използвам Гугъл транслейт, но и той не ме разбира и нещо блокира. Ще си ходя сам на дискотека. Все пак аз съм Императора и мога да правя каквото си поискам.

23:45 ч.

Вече съм в дискотеката. Сам. Коврите нямат цици, но носят клечки за уши. За ориз, извинявайте. Лепнах си очите с тиксо, за да изглеждам като местен. Никой не ми обръща внимание. Ако бяхме в 33, до сега да съм си съдрал потника, слиповете и да имам резервиран час за кожно-венерическия.

Сряда

11:00 ч.

Отивам на тренировка, но се оказва, че имаме мач. Не съм разбрал треньора, когато е обяснявал, ама нормално – и той не ме разбира, когато му говоря на български. Очертава се кофти ден, вместо да се размотавам на тренировката и после да си правя клипчета, ще трябва да печеля сърцата на феновете и то не в социалните мрежи, което си е трудно.

11:45 ч.

На полувремето тренерът обяснява нещо и решавам да го пусна на лайф. Излъчвам директно от съблекалнята, това го няма никъде. Императора е №1! Праско се смее. Тоя е по-прост и от Есмералдо, ебати.

13:00 ч.

Паднахме. От 11 до 1 днеска не мога да кажа къде бях. Мисля, че противниковият отбор е гледал лайфа на полувремето и се е възползвал от информацията. Тренерът е бесен. Аз също. Под 1000 лайка за видео, с което закопах отбора ми. Казах на наставника да не се коси, ще уредя сина му да бачка на “Илиянци”. Ще продава мои фланелки реплики. Ще вървят много, 25 лева парчето. Тренерът като чу и омекна нещо. Зарадва се даже, жена му също бачкала на “Илиянци” та така щяла да види детeто.

17:24 ч.

Реших да заведа съотборниците ми на китайски ресторант, за да се реванширам, че закопах отбора с този лайф. Нещо не се кефят на идеята. Ако щат, отиваме да ядем само аз и моя китайски брат. Дон Праско, голяма фигура. Май в Китай вече ни мислят за двойка, ама нали някой трябва да ми държи телефона по време на лайфове, та нямам против. Праско е идеален.

18:54

Тоя Праско ми е много съмнителен. Преследва ме навсякъде. Имам чувството, че Николета го е наела, за да ме следи и да й снася всичко. Много е хитра тая. Видях го Праско в магазина до нас, после беше на съседния тротоар, докато си правих селфи. Сега го гледам пак, че е наблизо. Или ме следи, или го бъркам с останалите. Те всички са ми еднакви, само Божи гол е У-НИ-КАТ!

………

Публикация, споделена от Valeri Bojinov Official (@valeribojinov86) на

01:49 ч.

Вече съм си в нас. Лягам си рано, защото гол енд асист утре на тренировка. Ще ги карам да треперят! Все пак съм пикал под един и същи душ с Джиджи Буфон и Недвед. Даже на Дел Пиеро съм му давал на заем моя бен-гей. Това трябва да го кажа и в лайф. Следващият път. Тогава ще си поздравя Дон Коци, Тони Найка, Есмералдо, Асенчо Таксито и Райко Кръвта. Те са ми на кадем. А когато имаш кадем, само тогава ти върви. Бахти големия съм! Божигол! Императора! Треп-Треп-Треп-Трепни-Трепни-Трепниииии…

АКО СИ СЕ РАЗСМЯЛ НА ТОЗИ ТЕКСТ, БРАТО, ТО НАШАТА КНИГА Е ТОЧНО ЗА ТЕБ: