Телефонът на Адолф Хитлер продаден за 243 000 долара на търг

Телефонът на Адолф Хитлер продаден за 243 000 долара на търг


Пази внимателно телефона си, брато, защото след време той може да струва много пари и да донесе богатство на твоите наследници. Тази наша теза възлиза от новината за продадения телефон на чичо Адолф Хитлер.

Черният „Сименс“, боядисан по-късно в червено, бе продаден на търг в САЩ срещу 243 000 долара. Реликвата е била намерена в бункера на Фюрера в Берлин през 1945 година по време на Втората световна война. Началната цена по време на наддаването е била 100 000 долара.

Телефонът на Хитлер е сочен за най-смъртоносното оръжие в света, тъй като е именно по него мустакатият лидер е издал редица заповеди, довели до гибелта на милиони души.

Устройството за комуникация е подарено на Хитлер от Вермахта – въоръжените сухопътни, военноморски и военновъздушни сили на Нацистка Германия.

Телефонът е намерен от руски офицери по време на огледа на бункера след капитулацията, а в последствие предаден на британският бригадир сър Ралф Рейнър. По-късно неговият син решава, че е далеч по-удачно да го продаде, за да си гарантира сигурно посрещане на старините с чаша уиски в ръка.