Диета на Раниери вбеси играчите на „Лестър“

Диета на Раниери вбеси играчите на „Лестър“


Приказката за „Лестър“ много скоро може да се превърне в хорър, брато. Играчите на „сините“ станаха най-сензационният шампион на Англия преди месеци, а сега се борят за своето оцеляване в елита.

Тимът на Клаудио Раниери е само на точка от зоната на изпадащите, а през 2017 година все още нямат отбелязан гол в първенството. Тъжно! Това принуди мениджърът на тима да опита нови приоми в съблекалнята.

Италианският тактик е въвел диета и дори е спрял любимите на играчите бургери, с които те възвръщали силите си след тежките мачове на Острова. Вместо сандвичи с пилешко месо, Раниери наредил неговите футболисти да се хранят с италианска паста. Това е само едно от многото странни решения на специалиста, което е довело до пълно объркване в редиците на „сините“.

През декември той е прекъснал и друга традиция, пица за футболистите след всяка победа без допуснат гол. Според „Мирър“, играчите на „Лестър“ са в недоумение от постоянните смени на схемата на игра, стартовият състав и изискванията на треньора. Това е довело да пълно объркване във футболистите, които вече не са наясно с ролите си на терена.

Последното нововъведение, касаещо менюто на играчите, само е раздразнило Джейми Варди и компания и може да има обратен ефект.

Въпреки това ръководството на клуба е гласувало доверие на бившия селекционер на Гърция. След среща между двете страни италианецът е получил вот на доверие за следващите 3 мача – с „Дарби Каунти“ за ФА Къп, „Суонси“ (Висшата лига) и „Севиля“ в Шампионската лига.