Нова услуга: Взимат мярка при покупка на презервативи


Доживяхме модерните времена, в които можеш да вземеш най-точния “костюм” за своя пенис, брато. Изпитвали сме редица пъти неудобството да ни хлопа и пада, защото не сме взели точния размер.

Е, сега това може да се поправи. Не в България, но все пак…Клиника в швецкия град Блекинге предлага взимане на мярка на млади мъже, за да могат да си закупят най-подходящия презерватив. Във въпросния център имат на разположение специален сантиметър за измерване на диаметър на малките пакосници.

Всичко това не е случайно, тъй като властите в скандинавската държава искат да повишат вниманието върху венерическите болести. Употребата на презервативи непрекъснато в Швеция спада сред младите хора и това е причината да се вземат мерки – буквално. Стокхолм бе определен през 2013 година за “венерическата столица на Европа”. През 2015 година в страната бе констатирано 35 процентно увеличение на случаите на зараза със сифилис и 26 процентно увеличение на тези с гонорея. От клиниката се надяват, че с предлаганата услуга ще се увеличи употребата на презервативи и ще се насърчи практикуването на безопасен секс сред младите шведи. Там сме! И без това ни се бодваше нещо шведско, брато.