Носенето на чорапи в леглото подобрява секса

Носенето на чорапи в леглото подобрява секса

Започваме да спим с чорапите, брато. Чудиш се защо, веднага ти казваме. Носенето на чорапи в леглото се отразява благоприятно както на общото ни здраве, така и на сексуално, установиха холандски учени.

Затоплянето на нозете кара кръвоносните съдове да се разширяват, което пък от своя страна сигнализира на мозъка, че е време за сън. Съществува връзка между съдоразширяването на крайниците, известно като вазодилатация, и това колко бързо ще заспим. Като подпомогнем този процес по-бързо ще ни потопи в света на сънищата, което е здравословно.

Чорапите помагат и за подобряването на сексуалния живот. Според проучване на университета в Грьонинген хората, които не ги събуват, когато си лягат, в 80 процента от случаите стигат до оргазъм. А само 50 процента достигат до върховната наслада, когато са напълно боси. Има разлика, нали? Учените предупреждават обаче, че трябва да се внимава с чорапите, да не се прекалява с носенето им, тъй като могат да предизвикат гъбични инфекции. Знаехме си, че има някаква уловка.