Глобяват батките 300 лв., ако показват мускули по центъра на Бургас

Глобяват батките 300 лв., ако показват мускули по центъра на Бургас

Глобяват батките 300 лв., ако показват мускули по центъра на Бургас

Бургаските нацепени мъже са заплашени от глоба в размер от 100 до 300 лв., ако показват мускули и татуировки по центъра на Бургас, брато. Това ще стане факт, ако бъде приета докладната записка на общинският съветник от Румен Ангелов.

Съветникът предлага промени в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас, които да ограничат придвижването на лица в „неприличен външен“ в ЦГЧ (Централна градска част). Под „неприличен външен вид“ се разбира хора, които са без дрехи, голи до кръста, без обувки или чехли. Новината хвърли в страх нацепените батки от града и околията.

Ако докладната записка бъде приета, ще бъде забранено придвижването на лица в неприличен външен вид в ЦГЧ в карето с граници: бул. „Демокрация“ , бул. „Сан Стефано“ и бул. „Мария Луиза“; бул. „Иван Вазов“ и ул. „Булаир“.

„През последните години в Бургас сме свидетели на едно поведение, което е в разрез с моралните норми за нормален външен вид и поведение. Това е ходенето без дрехи и с боси крака на лица от мъжки и женски пол в ЦГЧ, което смущава и нарушава спокойствието на гражданите на Бургас. Подобни гледки по Центъра оронват престижът ни като Най-добър град за живеене в България в лицето на всички туристи,които ни посещават всяка годин“, мотивира предложението си Ангелов.