Мъжки контрацептив излиза на пазара до 2018 г.

Мъжки контрацептив излиза на пазара до 2018 г.

Нов противозачатъчен продукт за мъже под формата на гел, който ще се инжектира, може да бъде пуснат на пазара до 2018 г., посочват американски изследователи, брато. Веднага казваме, че това в България няма да върви, но ще разкрием „защо“ в края на материала.

В момента мъжете имат ограничен избор по отношение на контрацепцията, който се свежда до презервативи или вазектомия. Според учени новият метод за предпазване от нежелана бременност ще бъде дълготраен и обратим, без необходимост от приемане на хормони за потискане на плодовитостта.

Продуктът, наречен „Васалгел“, действа като блокира канала, по който семенната течност напуска тестисите и влиза в уретрата. Контрацептивът се прилага чрез инжекция в семепроводите. Това е втората причина, която ще обрече тоя продукт в България. Тия учени са жени, брато, гаранция!

Според първоначалните тестове на продукта върху зайци, животните нямат сперма в продължение на 29 дни, като средството продължава да действа и през целия период на изследването, който е бил 12 месеца. Според данни на екипа изследователи от Университета в Илинойс, Чикаго, данните от тестовете са били по-добри от очакваните, като продуктът ще започне да се изпробва върху хора от тази година. Учените също така успешно са премахнали гела от зайците, като са възстановили потока на спермата. За малко да аплодираме на крака, брато.

А ето и основната причина, че това няма да е вървежно у нас. В България единственото нещо, което си инжектират братоците, това е парафин. Не, не сме го правили ние, но се сещаме за един популярен репортаж, в който мъжете разказват как си пълнят хойа с парафинче, за да им е по-голям. А и какъв гел? Няма ли къмшот, няма парти. Нали, брато?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *