in , ,

Чичо Лъчо от СкандаУ: Рапът сега е по-добър, отколкото преди 10 г.

Представяме ти новата песен на Лъчо от група СкандаУ, брато. Има си супер свежо видео, як текст и запомняща се мелодия. Обещава да счупиш аутоплея, особено ако си на същата вълна. Изнудихме Лъчо да ни каже нещо повече за парчето. Той е пич и ние сме пичове, така че се разбираме.

– Лъчо, брато, поздравления за новата песен! Уникално видео сте направили, но това го знаеш. Как дойде идеята и за видеото, и за песента?

Благодаря! Първо за песента. Песента е на може би една година и я написах малко след като Тото пусна “Аре Бе”. Главно исках да си докажа, че и аз не съм забравил как се правят самостоятелни парчета. Тематиката… има прекрасни момичета, които заслужават такава песен. Има други тракове, в които да ги хокаме, да ги караме да го клатят и прочие.

Видеото. Първо да благодаря на Жулиян Христов (Eclipse Videos) и Павел Колев (Прайм Art). На принципа, че гениалните неща не са тези, към които няма какво да добавиш, а тези, от които няма какво да извадиш, реших, че искам нещо супер семпло, нещо, което да покаже момичета като момичета – нежни, чаровни, естествени, а не като трофеи, стъклени, напомпани и бла-бла-бла. Да благодаря и на Тото, който ни подсказа да сложим lyrics, за да не стане пък прекалено семпло.

Фърст реакшън, защото искахме да е натурално, чисто, неподправено. Имаше го риска момичето да не реагира или да намери парчето за пошло, тъпанарско и да се намръщи, но ние имахме правилното момиче!

– Много ни е интересно къде, как и в каква обстановка написа текста?

Текста си го написах вкъщи. Обстановката беше цветуща (смее се).

– Коя е мацката от видеото? Наистина ли при снимането тя за пръв път слуша парчето?

Момичето е Мартина Марковска. Бивш мембър на Lions Crew, стискам палци скоро отново да бъде “настоящ”, тъй като е доста добра в танците! Това беше първото й слушане! И съм много доволен, че не й бях пратил песента предварително (да се изфукам какво съм Ем Це, бате).

– Очакваш ли и други БГ изпълнители да копират идеята и да снимат First Reaction Video?

Определено не съм измисли топлата вода, все някой ме е изпреварил. Ако пък сме първи с моя отбор, супер! И ние сме дали нещо на света. Не смятам, че някой ще го копира, но пък знае ли човек… Може Facing The Sun да пуснат и first reaction серии, ще се радвам.

– Защо решихте с Тото да правите солови парчета?

Най-краткото обяснение е: за да правим повече парчета.

– Правили сме интервюта и с други хип-хоп изпълнители и ги питаме дали се промени стилът през годините и как. Твоето мнение какво е по въпроса?

Променил се е разбира се! Просто е осъвременен, за добро или лошо (вярвам, че е за добро). Всичко се променя, не може времето да спре само за музиката или само за технологиите.

– По-добър ли е българският рап сега, отколкото преди 10 години?

По-добър е. Ако нещо съществува 10 години и не се развива, то ще изчезне. А на всички, които милеят по ИСТИНСКИЯ РАП: ми слушайте си го! И да си знаят: Хип-хопът ми е много по-добър от хип-хопа ви.

Кефи ли те?

Отиваш на “Камп Ноу” с бате Ицо Стоичков и “Каменица Фен Купа”

Камората и Бобо представят песента “Полет”