in , ,

Как да хакнеш скенера за пръстови отпечатъци на смартфоните (ВИДЕО)

mobile-fingerprint-hack
Имаш ли смартфон, който се отключва с пръстов отпечатък, брато? Ние нямаме, но познаваме един, който има свой познат с такава екстра. Както и да е, ако ти имаш такъв сензор, не си мисли, че голите ти снимки са защитени, то трябва да знаеш, че си в голяма грешка. Инженери от Мичиганския университет показаха нагледно как може да хакнеш този “ключ” и то с помощта единствено на принтер и хартия.

За целта те използват мастилено-струен принтер и електропроводимо мастило, за да принтират пръстови отпечатъци на хартия, която после бива отчетена от скенера като пръстът на притежателя. Всичко това работи при голям брой смартфони, включително и Samsung Galaxy S6. За този с фенерчето това не важи.

За да постигнат това, инженерите свалят пръстови отпечатъци от тялото на смартфона, обръщат ги хоризонтално и ги принтират на лист чрез съвсем обикновен принтер. Тъй като мастилото е проводимо, то се възприема от сензора като човешка кожа, който отключва смартфона, защото разпознава отпечатъка. Цялата операция отнема не повече от 15 минути.

Още подобни статии можеш да прочетеш при аверите от Smart News, с които като се напием, започваме да спорим кой е държал повече на пиене – Нютон или Айнщайн.

Кефи ли те?

Пингвин плува 8000 километра всяка година, за да види спасителя си

Най-безумните места, на които хората си зареждат телефоните (СНИМКИ)