Facebook забрани скритите профили

Facebook забрани скритите профили

5068ab6b4b437Край на скритите профили във Facebook, брато! Вече няма да имаш онзи кофти проблем, когато търсиш някоя яка мацка, но не си сигурен, че е тя и рискувайки добавяш поредната дебелана.

Директорът по сигурността на социалната мрежа разкри, че потребителите вече няма да могат да крият профила си.

При това положение ще можеш да видиш част от информацията на дадена мацка, която си видял снощи в дискотеката, но те е било срам да я заговориш! И ние го правим, споко!

Казано иначе – ще можеш да видиш частично или напълно чуждия таймлайн – началната снимка и интересите на човека.

От Facebook признаха, че причина за нововъведението е, че настройката за скриване на профила „не гарантира невъзможност за достъпа на непознати към частично преглеждане на акаунт и създава лъжливо усещане за безопасност.“ Американците винаги ще го завъртят и пак ще мине. Не случайно Обама е втори след Господ.

cute-facebook-guy-hahaha-i-love-you-Favim.com-409925Компанията напомня, че най-добрият способ за контролиране на достъпа е чрез персонален избор на настройките за това кои хора могат и кои не могат да виждат профила ви. От Facebook допълват още, че както и до сега, ако сте блокирали някого, той няма да може да разглежда профила ви. Дишай!

Според запознати, причината за тези промени е декларация на Google, Facebook, Yahoo и Microsoft, в която тези фирми гиганти искат периодично да публикуват данни за запитванията от страна на спецслужби! Точно така, те знаят, че снощи си хвърлял салфетки и гюбеци в Студентски град, но щом не си правил други поразии, не си интересен за тях.