in ,

9-годишен кандидатства за обява на НАСА, получи отговор


Няма значение колко си малък, а колко големи са мечтите ти. Тази сентенция, брато, напълно бе потвърдена от 9-годишния Джак Дейвис.

Малчуганът кандидатства по обява на НАСА. От американска правителствена агенция, отговорна за националната програма за космически изследвания, пубикуваха преди дни обява, че търсят “пазител на планетата”. Със сигурност интересът към овакантената позиция е бил голям най-малко от гледна точка на заплатата – около 150 хил. долара.

Джак е голям фен на планетите и е изгледал всички възможни филми за Космоса. Това го вдъхновило да напише писмо до НАСА с приблизително следния текст:

“Моето име е Джак Дейвис и искам да кандидатствам за пазител на планетата. Може да съм на 9, но вярвам, че съм подготвен за работата. Една от причините е, че моята сестра твърди, че аз съм извънземно. Изгледал съм и всички филми за извънземни и Космоса, сред които и “Мъже в черно”. Също така съм много добър във видео игрите. Млад съм, така че мога да се науча да мисля като извънземно.

Искрено вас,
Джак Дейвис
Защитник на планетата
Четвърти клас

Разбира се, от НАСА също отговориха на малкия галактически приятел:

„Уважаеми Джак ,

Чувам, че си пазител на галактиката и имаш интерес да станеш защитник на планетата. Това е страхотно.

Нашата позиция защитник на планетата представлява много яка и много важна работа. Става дума за защитата ѝ от малки микроби, които носим на Земята с проби от Луната, астероидите и Марс. Също така става дума и за защита на другите планети и луни от нашите бактерии, тъй като ние изследваме слънчевата система отговорно.

Ние винаги търсим блестящи бъдещи учени и инженери, така че се надявам, че ще учиш здраво и ще се справяш добре в училище. Очакваме да те видим тук, в НАСА, някой ден”, гласеше отговорът на д-р Джеймс Грийн, директор на отдела „Планетарна наука”.

Кефи ли те?

Деда ти нема да поверва как изглежда новата „Волга 2020“

Най-тъпите реплики след секс