in , ,

Телефонът на Адолф Хитлер продаден за 243 000 долара на търг


Пази внимателно телефона си, брато, защото след време той може да струва много пари и да донесе богатство на твоите наследници. Тази наша теза възлиза от новината за продадения телефон на чичо Адолф Хитлер.

Черният “Сименс”, боядисан по-късно в червено, бе продаден на търг в САЩ срещу 243 000 долара. Реликвата е била намерена в бункера на Фюрера в Берлин през 1945 година по време на Втората световна война. Началната цена по време на наддаването е била 100 000 долара.

Телефонът на Хитлер е сочен за най-смъртоносното оръжие в света, тъй като е именно по него мустакатият лидер е издал редица заповеди, довели до гибелта на милиони души.

Устройството за комуникация е подарено на Хитлер от Вермахта – въоръжените сухопътни, военноморски и военновъздушни сили на Нацистка Германия.

Телефонът е намерен от руски офицери по време на огледа на бункера след капитулацията, а в последствие предаден на британският бригадир сър Ралф Рейнър. По-късно неговият син решава, че е далеч по-удачно да го продаде, за да си гарантира сигурно посрещане на старините с чаша уиски в ръка.

Кефи ли те?

Сръбска музика и кухня на Балкански бал с Неда Украден, Кеба и Кристали

Майка прати боклука на сина си