in , ,

Да живееш под стъклен покрив и да гледаш Северното сияние

Норвежко семейство живее от 2013 година в къща със стъклен покрив в местност, която е част на Северния полярен кръг, брато. Толкова е яко, че вече мечтаем за нещо такова, а не за Play Station 4.

Къщата е построена от слънчев геодезически купол на остров Сандхорноя. Какво е геодезически купол? Частична сферична структура, съставена от сложна мрежа триъгълници. Демек братята от боята няма как да ти вдигнат нещо такова.

Стъкленият купол е висок близо 8 метра, а под него е вдигната и къщурка от пясък, вода и глина. Всичко това допринася за топлина и защита от силните ветрове и обилния снеговалеж. На една от снимките мернахме печка “Циганска любов”. Сигурно и тук си пекат яйца на хартия, брато.

Самата къща е триетажна,като разполага с пет спални и две бани. В купола има и градинка с плодове и зеленчуци. Да, можеш да си насадиш сливи и след това да си свариш ракия под Северното сияние.

“Толкова е спокойно, че можеш да чуеш тишината”, казва Ингрид, жената от норвежкото семейство с фамилия, която ни е трудно да напишем.

Стъкленият купол предлага панорамна гледка с директен изглед към Северното сияние. Цецка вече е мокра, а ние още си мислим за сливите и ракията.

Кефи ли те?

Най-добрите карикатури, които показват защо Тръмп не става за президент

Уейн Руни во веки веков