in , ,

Китаец върна 175 милиона долара и за награда получи кутия цигари

Това е история от живия живот, брато. Жител на град Чанша, административен център на провинция Хунан, по погрешка получил от банка 1,2 милиарда юана (175 милиона долара) и честният китаец веднага ги върнал. Ако бяхме ние, купона щеше да почне в София и да свърши в Банско, брато.

Той отишъл да си открие сметка в една от градските банки, но заради грешка на оператора само след два часа станал притежател на истинско състояние. Сътрудниците на кредитната институция доста бързо открили грешната си трансакция към новия милиардер в юани. Той получил телефонно позвъняване от банката, чиито мениджъри го помолили да върне парите. Г-н Лю това и направил. Идиот.

Грешката станала, след като неопитен служител в полето за сумата на трансакцията написал номера на картата на клиента. Лю заявил пред банкерите, че подобна грешка може да допусне всеки и помолил да не бъде наказван провинилия се служител. В знак на признателност от банката връчили чек на добросъвестния китаец на стойност около 30 долара в червен плик и пакет цигари.

Кефи ли те?

ФИФА умува за хокейни дузпи за Мондиала 2026 (ВИДЕО)

“Белите не могат да скачат” се завръща с римейк