in

ФИФА умува за хокейни дузпи за Мондиала 2026 (ВИДЕО)


Следващата новина е по-безумна и от тази за българина и счупения му пенис отпреди няколко дни, брато. В случая ФИФА искат да внедрят хокейни дузпи за Мондиала през 2026 година.

За момента това е само идея, признава техническият директор на ФИФА Марко ван Бастен, но така, както ни поднася информацията, като че ли направо ни подготвя психически.

Само преди дни стана ясно – на въпросния мондиал участниците ще бъдат 48, като най-вероятно ще бъдат разпределени в групи по 3 отбора. Финална развръзка с дузпи цели най-вече да се избегнат договорки между два отбора.
„При такъв регламент е много рисково, защото може един отбор да победи с 1:0 в единия мач, а в следващия да направи 0:0 и в края на фазата да има 3 тима с еднакъв актив“, обясни Ван Бастен пред „Билд“, цитиран и от.

Въпросните дузпи пък ще наподобяват тези в хокея и МЛС (Американската футболна лига), използвани през 90-те години.
„Ударите ще са от 25 метра, като изпълнителят ще има право също да води топката и да завърши атаката в рамките на 8 секунди – допълни холандецът. – Вратарят няма право да напуска наказателното поле, но веднъж парирал изстрела, дузпата се брои за спасена. Ако в края на фазата имаме отбор, който е вкарал 5 пъти от бялата точка, вторият – четири, а третият – едва 3 гола, ще бъде много по-лесно да се определи победителят в групата.“

Ван Бастен все пак призна, че се търсят и други варианти за решаване на подобна ситуация.
„Дузпите са атрактивни за феновете и интересни за играчите. Традиционните изпълнения сега приключват след секунда и затова се дискутират и други опции за изпълнението. Като например атрактивните дузпи в хокея и американския сокър от 90-те години…“.

Ние лично смятаме, във футбола има все повече бизнес и все по-малко истински футбол. Тъжно и жалкто. Шампионската лига се превърна в бизнес, Висшата лига – също. Само родната Първа (професионална) лига за момента се е опазила. Виж с “черното тото” не гарантираме, че е така…

Кефи ли те?

Куклата Чъки се завръща с нов брутален филм (ВИДЕО)

Китаец върна 175 милиона долара и за награда получи кутия цигари