in ,

Как екипът на Brato.bg отговори на нагла кражба на авторски труд

Beaming Smiling Man


Не ни се иска да те занимаваме с евтини скандалчета, брато, но е хубаво да знаеш какво се случва в света на журналистиката. От известно време насам сме наясно, че един сайт най-нагло взима наши материали директно на копи-пейст без да цитира, както повелява журналистическата етика. Нямаше да разберем за това посегателство, ако не беше ти, нашият читател. Благодарим ти за което.

След като редица пъти след това установихме, че тази тенденция от страна на Dunavmost продължава, решихме да ги попитаме сто тъй правят. Виж как им поднесохме нашата благодарност. Това е и експеримент, може в действителност да не четат нашите текстове, а да качват на конвейер. Ще разберем скоро.

Здравейте, 

От Brato.bg искаме да изкажем нашата благодарност за проявения от вас интерес към продукта ни. Много се радваме, че така старателно и внимателно преписвате статиите ни вече толкова време. Радваме се и че ни следите, това показва, че може и да не сте най-грамотните и морални пичове, но имате вкус за нещата. За в бъдеще можем да ви изпращаме всички наши статии предварително, за да не се мъчите да отваряте браузъри, да сменяте текста там, където пише името на сайта ни или традиционното обръщение “брато” към нашите читатели.

 

Единственият проблем е, че в края на всеки месец по една или друга причина не получаваме заплати от вас, а така и така вършим вашата работа. За трудов договор не държим, защото имаме такъв, но е крайно време да получим хонорар. Допускаме, че щом копирате така смело или нямате възможност да плащате заплати, или не ви се плащат, така че може да втечните финансовия стимул. Пием всичко. Помислете, обсъдете го с останалите и ще държим връзка.

А, и приятно четене на Brato.bg. Не забравяйте да ни последвате и в Инстаграм и Туитър.

Отговорът: 

Здравейте,
имаме практика винаги да цитираме източника на статията от където сме взели текста. Мисля, че Вие не сте изключение в това отношение. Може да махаме обръщението “Брато”, но поставяме активен линк под самата статия към вашият сайт.

В отговор само можем да поздравим екипа на въпросната медия с една песен.

Кефи ли те?

Това е най-добрият гол за 2016 година (ВИДЕО)

Новият хипи ван на “Фолксваген” ще се зарежда с ток за 30 минути