„Rogue One“ с най-касовата премиера на игрален филм за годината в България

Премиерата на първия самостоятелен филм от Междузвездната сага предизвика истински фурор не само у нас, но и по целия свят, брато. „Rogue One: История от Междузвездни войни“ съвсем очаквано превзе бокс офиса в България, като привлече над 46,000 зрители в киносалоните.

Бунтовниците, начело с Джин Ерсо (в ролята Фелисити Джоунс) успяха да откраднат първото място, като спечелиха близо 522,000 лв., а филмът от една далечна Галактика се превърна в най-касовата премиера на игрален филм за годината. „Rogue One: История от Междузвездни войни“ успя да изпревари и предишния първенец от филмите на Дисни, излезли в България през 2016 г. – „Зоотрополис“.

През изминалия уикенд светът беше Междузвездни войни. Манията, превзела Земното кълбо, донесе близо $300 милиона бокс офис за „Rogue One: История от Междузвездни войни“. Отзивите за първия самостоятелен филм от сагата го определят като „най-добрият филм за Междузвездни войни от Империята отвръща на удара“, „страхотен“, „забавен и вълнуващ“.

Само за първия си уикенд на голям екран „Rogue One“ успя да постигне и задържи рейтинг от 84% в RottenTomatoes и оценка от потребителите на iMDB от 8.4.

„Rogue One: История от Междузвездни войни“ е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX. Филмът е в субтитрирана и дублирана за най-малките джедаи версия.