in ,

Шеф на пивоварната “Корона” направи съселяните си милионери

34992cb0b63afb04ff63687c30aca2b4
Това е една от онези истории, брато, достойни за екранизация. В нея добри хора стават милионери от нищото, а зад всичко това стои един добър възрастен човек. В случая нашият герой се казва Антонио Фернандес – създателят на известната по цял свят бира “Корона”.

За съжаление той почина на 98-годишна възраст без да има деца. Според завещанието му, сумата от 169 милиона лири е трябва да бъде разпределена между 80-те жители на родното му село Сересалес дел Кондандо в Северозападна Испания. Това означава, че всеки един от тях ще наследи по 2 милиона лири.

Максимино Санчес, собственик на селския бар в местността, признава, че благодарение на жеста на Фернандес животът коренно ще се промени за жителите на Сересалес дел Кондандо: “Никога не сме имали пари. Не знам какво щяхме да правим без Антонио”.

bottle-601566_960_720

Малко история – Антонио Фернандес е роден в крайна бедност в испанското селце през 1917 г. и е 11-ото от общо 13 деца. Напуска училище на 14-годишна възраст, тъй като родителите му не могат да си позволят да плащат таксите. След края на Гражданската война в Испания през 1939 г. Фернандес се мести в град Леон, където среща бъдещата си съпруга Синия Гонсалес. На 32-годишна възраст е поканен да се премести в Мексико и да работи за чичото на жена си, Пабло Диес, основател на “Групо Модело”. Антонио Фернандес успява да се издигне в пивоварната компания и през 1971 г. става неин главен изпълнителен директор.

Въпреки че е един от най-динамичните и успешни бизнесмени в приемната си родина Мексико, Фернандес никога не забравя корените си и хората, останали в родното му село. След кончината на съпругата си магнатът основава фондация, чрез която подпомага различни инициативи в Сересалес дел Кондандо.

Кефи ли те?

Предварителна продажба на билети за новия филм на “Междузвездни войни”

Новата песен на Pavell & Venci Venc’ е по-силна и от кмет на Галиче (ВИДЕО)