in ,

Чудо: Фермер прави водка от краве мляко


А как само ни се пие нещо различно, брато. Цял живот сърбаме ракия, водка и уиски, не че ни е омръзнало, не ни разбирай погрешно, но е време за нещо ново.

Именно затова се зарадвахме, когато прочетохме в английската преса, че местен фермер е намерил формулата да произвежда водка от краве мляко. Нашият най-нов герой твърди, че питието няма аналог в света. Ниом, ниом, ниом.

Джейсън Барбър от Бийминстър, Дорсет, е изобретил необичайната водка Блек Кау (Черна Крава), воден от същото това наше желание да се накваси с нещо ново.  Водката се прави изцяло от мляко. Първоначално се отделят извара и суроватка. Чрез добавянето на специална мая, която превръща млечната захар в алкохол, суроватката ферментира в бира. Млечната бира се дестилира и блендира в таен процес. Получената тройно филтрирана водка се бутилира на ръка.

По думите на Джейсън Барбър крайният продукт е “изключително пивка водка с уникален кадифен вкус”. Водката от краве мляко вече има отличия и е възхвалявана от кулинари и критици. Хранителният критик Том Паркът Боулс я определя като едно от най-забележителните питиета, които някога е вкусвал.

Джейсъне, ако четеш това през гугъл транслейта, пращай една бутилка насам. Молим те!

Кефи ли те?

Дядо на 86 години всяка сутрин отива на работа с различен костюм

Без майтап: Елен доставя пици по домовете