in

Без майтап: Роналдо няма успешен финт близо 6 часа

 

cristiano_ronaldo_3053936b
Щастливи дни настанаха за големите врагове на Кристиано Роналдо. Португалецът се намира в може би най-лошия си период, откакто носи ореола на футболна икона. В момента KR7 записва най-слабия си старт на сезон на „Сантяго Бернабеу“. Това потвърждава и статистиката, която в един от малкото случаи не е на негова страна.

Според футболни специалисти и анализатори основната причина за моментната форма на Кристиано е травмата в коляното, получена по време на финала на Евро 2016 с Франция (1:0). Контузията наруши лятната подготовка на нападателя с „белия балет“ и той не игра в нито една от контролите. Интересен е и фактът, че Роналдо участва в срещите със „Спортинг“ (Лисабон) в Шампионската лига и „Осасуна“ от вътрешния шампионат без традиционната разгрявка преди двубой.

Нетрадиционните и форсирани методи на възстановяване явно нарушиха реализаторските умения на КR7. Еврошампионът от това лято е отбелязал едва 4 от 34 гола на „Реал“ през настоящия сезон, което прави 11,76%.
Колкото и невъзможно да звучи, трудният период доведе и до липса на увереност в Роналдо дори на „Сантяго Бернабеу“. В Мадрид той не се е разписвал от 14 септември – 42 дни. И за първи път, откакто премина в „Реал“, той записва серия от 4 последователни мача без гол у дома.
Попаденията му в Примера дивисион през настоящата кампания са едва 2. Толкова са и асистенциите му. Неговият голям съперник Лионел Меси е със 7, при все че и аржентинецът имаше здравословни проблеми и също пропусна част от мачовете на „Барселона“.
Статистиката на Роналдо в последните 3 двубоя от шампионата е 11 удара без гол срещу „Атлетик“ (Билбао). В мача с „Бетис“ има 8 удара и 1 гол, а безуспешните му изстрела срещу „Ейбар“ са 8. Общо 27 обстрела към противниковата врата, един от които успешен.

Може би най-стряскащо от всичко са минутите, в които Роналдо няма успешно финтиране на противников футболист – 326. Все пак говорим за същия този футболист, който изгря на голямата сцена със серията си от впечатляващи финтове и трикове с топка.
Въпреки всички изброени цифри неговият треньор Зинедин Зидан запази присъщото си спокойствие и обяви: „Пред Кристиано се откриват възможности и той ще започне да бележи. Нужно е само спокойствие.”

Източник: в-к “Труд”

Кефи ли те?

Бензиностанции предлагат безплатна свирка, ако заредиш при тях

Няма да повярвате какво става, когато залеете iPhone 7 с разтопена гума (ВИДЕО)