Научно: Кръшкачите полудяват, щом им сложат рога

infidelity-379565_960_720
Ние не изневеряваме, брато. Честен кръст! Но се интересуваме научно от тези неща, за да сме наясно все пак. Нали като седнем на маса трябва да има за какво да спорим.

Сега имаме нова теза по въпроса. Тя идва от специалисти от университета на Пенсилвания, САЩ, които явно знаят какво се случва с този вид хора. Тези ми ти мръсници. Според учените, кръшкачите късат на мига със своята половинка, щом на самите тях им сложат рога.

Това показват анализи на огромно количество данни, проследяващи живота на тийнейджъри от 1994 г. до достигането на 20-30-годишна възраст.  Младежите попълнили формуляри за изневери и за сексуалния си живот с партньорите. Една четвърт от анкетираните се оказали обвързани с връзки извън с тези с партньора. Самите кръшкачи от своя страна свързвали изневярата на партньора с “автоматично разпадане на връзката”. Същевременно те възприемали своето поведение за извършване на сексуални контакти с други партньори като незастрашаващо отношенията им с половинката.

Изводът е, че изневерил партньор е с най-голяма вероятност да бъде изоставен от онзи, който преди това е кръшкал. Тези, които най-активно търсели сексуалното щастието и другаде, се оказвали и най-безкомпромисни, когато усетят рогата.
“Хората предпочитат ролята на кръшкачи пред тази на рогоносци”, обобщава резултатите от изследването Мишел Фриско. Нормално, Мише, явно имаш опит.