in ,

Мис Палестина за Brato.bg: Тъжно е колко меркантилни са станали жените


Винаги сме се старали да те запознаваме с хора, от които можеш да научиш нещо ново, брато. Вярваме, че това е част от усъвършенстването на даден човек – да комуникира с други на много и най-различни теми, да обменя информация и опит, защото колкото и да ни се иска, не можем да знаем всичко от първо лице. Тази наша сентенция за живота, подплатена с факта, че винаги са ни привличали красивите жени, ни отведе до София Алкхадра или Мис Палестина 2014. В следващите няколко реда с нея ще говорим по много теми – мъже, жени, любов, пари, България, Палестина. Разговор, който носи онова приятно чувство, когато срещнеш човек, с който можеш да прекараш часове в обсъждането на много и най-различни материи. 

– Вярваш ли в знаците, защото ние да. Ти си Мис Палестина, но си кръстена на нашата красива столица. Каква е причината?
– Аз съм горда българка и горда палестинка едновременно. Майка ми е завършила в Арбските Емирства и е искала да следва дентална медицина, нейни близки са й казали, че в България денталната медицина е на много високо ниво. Тя идва тук и в момента е много добра зъболекарка. Баща ми е бизнесмен и е бил на командировка тук, така са с запознали с мама. Когато мама е била бременна с мен, са щяли да напуснат България и са ме кръстили на столицата, ако някога, някой ги попита: “Защо дъщеря ви се казва София?” – те да им кажат – за любимата ни България и за прекрасната ни столица.

– Не разбираме много от конкурси за красота, но очевидно, за да станеш мис Палестина си участвала в такъв. Правила ли си същото в България и каква е разликата между конкурсите в двете държави?
– Разликите са огромни. За съжаление в милата ни родина, почти всички конкурси са платени. Затова избягвам да се явявам на конкурси тук, ако не си ‘нечие момиче‘ забрави каквато и да било титла. В чужбина сигурно също има такива схеми, но за мой късмет, не съм попадала на такива и съм печелила, ако не първо място, то поне първа или втора подгласничка.

– Няма как да не попитаме и дали ти харесват българските мъже?
– Разбира се, че ми харесват. Има много красиви мъже.

– А какво не ти харесва в тях?
– Някой от тях губят чара си веднага след като проговорят. Много е важно един мъж да е интелитегентен. Харесва ми, когато с мъжа срещу мен мога да разговарям на всякакви теми. Важно е и да може да ме разсмее. Скучно ли ми е когато съм с един мъж, той със сигурност не е за мен.

– Всъщност ти обвързана ли си?
– Да, обвързана съм. Всъщност, от няколко месеца само. Но той е в чужбина и успяваме едва веднъж месечно да се видим. Известен е, затова крия връзката си с него, не желая да чета името си в медийното пространство, нито да бъда тормозена, по какъвто и да било начин. Щастлива съм така.

– А колко меркантилни са жените в XXI век от 1 до 10?
– От 1 до 10 , може би 8.. Много е тъжно, колко меркантилни са станали жените в днешно време. Мислят единствено за пари..Излизат с мъже, на взрастта на бащите си и не се замислят колко грозно е всъщност това, което правят. Не се замислят, че са поредното използвано “барби” и ще бъдат зарязани веднага щом мъжа до тях им се насити достатъчно. Ще се осъзнаят един ден, когато станат малко по-възрастни и осъзнаят колко самотни са и как са пропилели живота си в търсене на скъпото. Идва един момент в живота, в който вече не си толкова красив, нито толкова млад и около тебе остават единствено хората, които наистина те обичат, а именно – семейството, децата ти.

– Ние можем ли да отидем в Палестина и да се явим на конкурса Мистър Палестина? Какво ще ни трябва за краен успех – мустак, брада?
– За първи път ми задават толкова странен въпрос…Знаете ли, че 90% от палестинците са бели със сини очи? Палестинците спадат към Европейдната раса. Мустак имат и много български мъже? В Палестина живеят както мюсюлмани, така и християни. Добре дошли сте там по всяко време, но положението е малко по-тежко…още от 1948 година насам се води война за светите земи. Не разбирам войните. Християни, мюсюлмани или евреи, всички сме хора и всички ние трябва да се обичаме. Омразата поражда война. Любовта е спасението.

– Има ли прилики между България и Палестина?“
– България има прекрасна природа, така и Палестина. За мен и двете страни са малка част от рая…

– Какво не знаем ние и Гугъл за Палестина?
– Палестина е дълбока рана за всеки палестинец и за всеки носещ човешкото в себе си. Палестина е съществувала и винаги ще съществува особено в сърцата ни, дори Google да не я признава. Отидете в някоя библиотека и вземете в ръка всеки атлас, създаден преди 1948 година – Палестина я има, на арабски е Филистин. Земята ни беше дадена на друг народ, без наше позволение и съгласие, и от тогава насам ние сме може би един от най-изстрадалия народ. Надявам се това да свърши скоро, всеки изгонен от родината си да се завърне в нея. Всеки отнет дом, да бъде върнат на собственика му. И децата в Палестина да имат нормално детство, като всеки един от нас. Аз не мразя ничии народ, мразя войните, пролятата невинна кръв, сълзите на децата и всеки отговорен за всичко това. Моля се за свят без войни, в който всички сме равни. Светът е голям и на него има място за всеки.

– Кой е най-тъпият опит, който са правили, за да те свалят? Един от любимите ни въпроси.
– Като ми предлагат пари, жилище или автомобил. Един веднъж ми каза ‚”Ако ми станеш жена, ще те заведа в Ибиза.‘‘ До сега се чудя, как съм успяла да откажа? (Смее се) все пак това е Ибиза? А аз просто трябваше да му стана жена…

– Имаш ли хоби? Нашите миски например предимно обичат да късат салфетки по дискотеките и да се снимат по тоалетните. Ти?
– Дискотеките изобщо не са моето място за забавление. Позволявам си да изляза два,три пъти годишно на дискотека и винаги е имало някакъв повод. Винаги съм била душата на компанията и умея да се забавлявам, но не харесвам евтини хора, мразя наркотиците и не пия алкохол, а тези места са свърталище на всичко това.

– С какво се занимаваш в момента?
– Работя като фотомодел и се занимавам предимно с реклама. 4-ти курс съм в Софийски Университет Св. Климент Охридски и скоро е държавният ми изпит. Мисля магистратурата ми да бъде свързана с журналистика и медии, но все още не съм решила.

– Повечето миски искат световен мир. Ти какво искаш?
– Световният мир малко трудно ще се постигне. Аз искам семейство. Искам в бъдеще да изградя империя. Искам много деца и любящ съпруг и баща. Родителите ми да са винаги до мен, живи, здрави и щастливи. Сестрите ми и брат ми също. Ние сме едно голямо, щастливо семейство, затова искам да изградя същото в бъдеще. Моят пример, са моите родители.

Кефи ли те?

Фотограф показа какви искат да бъдат бездомните хора (СНИМКИ)

Стилиян Петров донесе последната усмивка на Уил Фолк