in

Легендата Тоти: Футболът се промени много, сега всичко е бизнес, а не страст

Totti12
Има много велики играчи и твърде малко легенди, брато. Винаги сме твърдяли това и винаги сме давали за пример имена като Паоло Малдини, Пол Скоулс, Райън Гигс, Стивън Джерард, Франческо Тоти, Алесандро дел Пиеро, Даниеле де Роси. Има и още, разбира се, но въпросните са икони на своите отбори, защото никога не се отказаха от любовта си към отбора за сметка на парите. Някои от тях бяха изгонени по деликатния начин от своя дом както Стиви Джи и Алекс, но сърцето им остана там – в Торино и на “Анфийлд” и феновете много добре го знаят това. Сега Тоти реши, че е време да осъди всички останали футболисти, които цял живот обикалят клубовете, за да генерират пари. Гранде Тоти не е легенда, той е нещо много повече и думите му потвъдрждават това.

“Футболистите днес са станали истински номади. Те следват парите, а не сърцето си. Малко са тези, които се доверяват на вътрешния си глас. В повечето случаи решават да отидат някъде другаде, за да печелят трофеи и за да изкарат повече пари. Това е сериозен ментален проблем”, сподели Тоти пред “Гадзета дело Спорт”.

“Не са много спортмените, които следват сърцето си. Ако мислих само за пари, щях да напусна Рома преди 10 години. За мен това е въпрос на страст, а не на пари. Винаги съм обичал тези цветове и винаги съм желал да обличам тази фланелка.”

“Играта се промени страшно много последните години. Сега всичко опира до парите. Футболистите сменят често отборите си, за да изкарват пари. Това е бизнес, а не страст.  Хората пълнят стадионите, за да се наслаждават на играта и гледат играчи, които дълго време ще бъдат в техния отбор и няма да ги предадат. Вижте сега какво се случи с Игуаин и Ювентус. Това е отвратително. Но е нормално това за чужденците, които идват в Италия и сменят клубовете си, за да изкарват повече пари. Това е проблем с манталитета, няма много такива чужденци като Марадона”, каза още легендата на “вълците”, който е верен на “Рома” от 24 години и има 758 мача и 304 гола. Поклон!

Кефи ли те?

Излезе трейлър на продължението на “Проклятието Блеър” (ВИДЕО)

Морски битки и гладиаторска надпревара в “Бен-Хур” (ВИДЕО)