in ,

Българинът порка бира средно по 72 литра годишно

Българинът порка бира средно по 72 литра годишно

Консумацията на бира в страната през 2015 г. се повишава до 72 литра средно на човек, брато. Това съобщи изпълнителният директор на Съюза на пивоварите у нас Ивана Радомирова на пресконференция по случай 25 години от създаването на Съюза и 135 години от българската пивоварна индустрия.

Употребата на бира през последните пет години е била средно 72 литра на човек годишно, уточни тя. По този показател България се нарежда до страни като Белгия и Холандия, вече изпреварваме Великобритания, но сме далече от Чехия, където се пие 144 литра или Германия със 107 литра бира годишно, посочи тя, което означава, че трябва да наваксаме.

Изследвания на съюза от първите шест месеца от тази година показват, че най-често се пие бира в Русе – 13 пъти месечно. След това се нареждат Монтана с 11 пъти и Плевен и Бургас с 10 пъти. Мъжете пият бира 12 пъти месечно, а жените – пет пъти, показва проучването.

Радомирова коментира още, че в последно време все по-голяма популярност набират непастьоризираното или нефилтрираното пиво, които препращат към спомените от миналото.

Кефи ли те?

За да ня-ня-нямаш петна: Създадоха климатик за подмишници

Мексиканец стана шофьор на първото покемон такси (ВИДЕО)