in ,

Гол на Роналдо значи трофей

Голямата звезда на „Реал“ (Мадрид) Кристиано Роналдо е пред три рекорда във финала за Шампионска лига срещу „Атлетико“. Португалецът може да стане първият футболист с голове в три двубоя за трофея. Нападателят вкара вкара през 2008 г. при победата на „Манчестър Юнайтед“ срещу „Челси“ – 1:1 в редовното време и 6:5 след дузпи, както и в продълженията на финала преди две години отново срещу „Атлетико“ при победата с 4:1, когато оформи крайния резултат от дузпа в последната минута. Това означава, че когато Кристиано вкара, неговият отбор печели.

Има още трима играчи, които заедно с Роналдо са вкарвали в два финала. Това са Раул (2000 г. и 2002 г.), Самуел Ето’о (2006 г. и 2009 г.) и Лионел Меси (2009 г. и 2011 г.). Кристиано е с 16 отбелязани гола в турнира до момента и е само на един от собствения си рекорд за най-много попадения, отбелязани в една кампания – 17 през 2013/2014.

Третият рекорд е този за голмайстор на надпреварата в поредни години. Дори и да не вкара на „Атлетико“, Роналдо е номер 1 при стрелците на Шампионската лига и така или иначе ще стане най-добрият реализатор за четвърти пореден и общо пети път.

В „Атлетико“ трябва да се притесняват не само от рекордите, които ще гони носителят на три “Златни топки”. Той е вкарал 15 гола в 24 мача на градския съперник. Треньорът на „дюшекчиите“ Диего Симеоне трябва да обърне внимание на статистиката, която показва, че 8 от тези 15 попадения Роналдо е забил в първите 25 минути на двубоите.

Друга статистика показва, че точните удари на Кристиано са колкото неточните на четиримата най-добри стрелци на „Атлетико“. Португалецът има 319 изстрела в Шампионската лига, 134 от тях попаднали в целта. Антоан Гризман е най-резултатният по тези показатели за „дюшекчиите“ – 127 удара, 69 точни.

„Трофеят в Шампионската лига е много по-голямо нещо от дубъл в Испания – каза Роналдо. – Шампионската лига е мечта. Казвам го от сърце, че не бих сменил трофея за останалите две купи.“

Двубоят в Милано е тази вечер от 21,45 ч.

Материал на в. “Труд”

Кефи ли те?

Загряваме за Евро 2016 с 5 мача и общ коефициент 9,73

Прогнозите на Джаро: Атлетико Мадрид вдига купата на ШЛ (ВИДЕО)