in ,

Направиха водка от мъглата на Сан Франциско

vodka

Петъчно ни е, брато – вътрешно и външно. Пие ни се като на футболист от “А” група в края на сезона. Даже знаем какво искаме да си сипем – “Хангар 1”. Американската фирма пусна в продажба водка, в чиито състав влиза и мъгла от Сан Франциско. Звучи точно като за нас.

Компанията инсталирала на различни места в града уловители на мъгла, след което използвала конденза в направата на лимитираната серия “Фог водка”. Яко. Питието е поместено в едва 2 500 бутилки, а всяка една от тях е на цена от 125 долара. По-интересното е какво се случва с парите – приходите ще бъдат използвани за развиване на програми за пестене на питейна вода в Калифорния.

3060089-poster-p-1-hangar-1s-latest-vodka-is-60-san-francisco-fog

 Уловителите на мъгла били разположени в районите на Сутро тауър, Бъркли хилс, Аутър сънсет и Ел Собранте. Получената вода се смесва с винен дестилат от екологични лозови насаждения от централното тихоокеанско крайбрежие.

Идеята на “Хангар 1” за използване на вода от мъгла за спиртното й производство дошла след големите засушавания в Калифорния. Шейсет процента от водката е съставена от вода, така че с подобен начин на производство може да се пести доста от нея, коментират от компанията. За нас по-важното е друго – на следващия ден да не ти е мъгла, защото през годините това е бил основния ни проблем.

Кефи ли те?

Семейство Бънди и “Женени с деца” се завръщат с нов сезон

Някой постави очила на земята в галерия, всички се хванаха на въдицата (СНИМКИ)