in ,

Дневникът на Григор Димитров

Сряда

08:30 часа

Будя се от шума на счупени ракети. Трябва да сменя тази мелодия на алармата. Допускам, че не ми влияе добре. Поглеждам си телефона – Николета Лозанова ме е последвала в Инстаграм.

9:29 часа 

Закусвам в леглото и чакам по The Voice да пуснат песен на Никол. Бавят се и започвам да се изнервям, а когато съм нервен почвам да чупя

11:00 часа

Решавам да си пусна малко истински тенис по телевизията. Джокович играе с някакъв слабак и го размазва. Направо се депресирам като го гледам този сърбин. Гася телевизора и влизам в интернет. Там ме чака клип на Джоко и някакво момче, което гони топките. Двамата си говорят приятелски. Този Новак се държи много добронамерено и не чупи никакви ракети. Аматьор.

12:02 часа

Решавам да изляза малко навън, но се препъвам по стълбите. Писна ми да падам.

15:44 часа

Уреждам участие на Никол в народното читалище “Заря” в Хасково, но нещо ми се дърпа – 400 лева й били малко. Няма да се разберем така, много я е разглезил този Хамилтън.

17:22 часа

На тренировка съм. В сака си нося 20 ракети, за да ми стигнат за днешното занимание.

17:41 часа

Треньорът ми прекъсва заниманието. Имал съм покана за приятелство във Фейсбук от Николета. Казвам му да я блокира, защото трипер се лекува трудно.

18:24 часа

Ново прекъсване. Този път български журналисти ме търсят за интервю. Помолих тренера да каже на баща ми да им предаде, че съм зает. Тати ще им обясни по-лесно от мен, защото българският му е по-добър от моя.

19:27 часа

Фен ме поздравява с песента на Васил Найденов “Болката отляво”. Търся в гугъл текста на песента, после копи-пейст в транслейта, за да разбера какво пее този сънародник. Май намеква, че ще докарам до инфаркт някой фен с моите колебливи игри.

21:14 часа

Николета ме последва в Туитър. Тази е като коленете на Надал – хлабава работа, но не се отказва.

Четвъртък

05:30 часа

Будя се от смс. Пак е Мария (Шарапова). Сигурно цяла нощ е пила от домашната водка на баща й, а в комбинация с допинга мелдоний, с който я хванаха, става още по-агресивна. “иди в пизду (върви на майната си), ти, онази блядь Никол и цяло Хасково.”

05:45 часа

Нов смс: “муха, липсваш ми”. Личи си, че е минато на Google Translate, така и не го научи този български.

10:01 часа

Успях все пак да поспя още малко. Сега отивам да играя тенис срещу детето на комшията, петокласник е, но и това няма да го спаси. No mercy, никва жал! Ще ходи да реве по Кенана.

11:12 часа

Взех му три сета в първия гейм, задобрявам. Снимам си напомпания прасец и го пращам на Никол.

11:40 часа

Край на мача! Пак паднах. Малкият ми се хвали, че за пръв път играе тенис, но му обяснявам за късмета на начинаещия. Да не ми се прави на отворен, все пак аз спя с Никол.

Събота

10:40 часа

Летя за поредния град, имам мач от някакъв турнир, на който не му знам името. Какво от това, аз големия Шлем вече съм го спечелил – Шарапова, Серена и Шерцингер. Джоко, добре ли е?

11:55 часа

Другите отиват да тренират, но аз оставам на плажа. Не съм публикувал 2 дни нищо в Инстаграм и трябва да наваксам. Добре, че в това поне съм добър – правя си снимки как скачам във водата, слагам им 2-3 филтъра и натискам копчето “Публиш”. За 20 минути събирам повече лайкове, отколкото е населението на Хасково. Денят е добър.

Неделя

12:40 часа

Приключих с този турнир. Би ме някакъв ветеран от Казахстан. Опитът си е опит.

12:41 часа

Смс от Николета. Звъня на Пиронкова да ми преведе на английски.

13:04 часа

Звъня на Божинов да го питам за Николета. Английският му е като моя български. Валери ми каза, че ако я гътна, ще започна да бия. Не му вярвам, имам си гадже, което много обичам и не искам да му изневеря.

Понеделник

9:30 часа

Чета сутрешната преса. Много мразя да ме наричат Гришо, да не съм някакъв 15-годишен тинейджър. Пак ще трябва да чупя ракети на корта, за да видят, че вече съм мъж. Критикува ме някакъв тумбак, че съм играл слабо. Слаб ти е инстаграмът, приятел.

Вторник

Instagram will load in the frontend.

9:49 часа

Телефонът пак ме буди. Този път не е Маша, а някакъв треньор, искал да играя за България. То не стават така тия работи, имам си календар. Ето, 16-ти април, например, съм на вечеря с родителите на Шерцингер. Няма как да стане.

11:38 часа

Бия на тенис. Чувството е неописуемо! Тия EA Sports правят много яки симулатори. Сега разбирам как се чувстват големите тенисисти.

12:29 часа

Следващият мач го губя и чупя джойстика. Много е реална тази игра. Никол, стои спокойно на дивана, няма проблеми с моята агресия, защото няма страх от домашното насилие – нали никога не бия.

Петък

11:07 часа

Разхождам се из Кенана, но чувам стъпки зад гърба си. Обръщам се, но няма никой. Мисля, че Николета ме преследва.

Кефи ли те?

Новите патрулки в Италия вдигат 100 км/ч за 3.9 секунди

Раниери: Пазете се от Лестър в Шампионската лига