Фейсбук плати 10 бона на 10-годишен хакер

add-a-video-to-facebook-profile
Днешното поколение деца, брато, не знае какво е игра на топчета, криеница и стражари и апаши. Днешното поколение разбира единствено от таблети, конзоли и други умни джаджи. Доказателство за това е малкият Яни, който скри топката на служителите във Фейсбук. Социалната мрежа плати 10 000 долара на 10-годишното момче, което намери техническа засечка в платформата за споделяне на снимки Инстаграм, където имаме профил и ние от Brato.bg.

По този начин детето се превърна и в най-младият хакер, спечелил наградата на Фейсбук за намиране на “бъгове” и слабости в платформите му.
“Исках да изпробвам дали полето за коментари в Инстаграм ще издържи на зложелателен код. Очевидно не издържа”, казва Яни пред финландски вестник, а ние дори не сме сигурно какво е зложелателен.
Говорители на социалната мрежа, в която по цял ден висим, обясниха, че проблемът е бил поправен през февруари, а наградата е дадена през март.

Яни, който е прекалено малък, за да има собствени акаунти във Фейсбук и Инстаграм, се е научил да програмира от видеа в Ютюб и е открил начин да трие коментарите на други потребители.
“Можех да изтрия всеки коментар, дори някой на Джъстин Бийбър”, допълва момчето.
Яни споделя, че мечтае за кариера в областта на опазване на данните, но засега планира единствено да кара колело и  да играе с футболна топка. Изненадани сме, Яни!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *