in

Футболът е жив! Лестър шампион на Англия! (ВИДЕО ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА)

Футболът е жив! Лестър шампион на Англия! (ВИДЕО ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА)

Футболът е невероятна игра, брато! Тя продължава да изненадва, радва и да се променя! Сензационният шампион на Англия за сезон 2015/2016 година – Лестър Сити е 24-ият първенец на Острова! Цар футбол, брато!

Мениджърът Клаудио Раниери и играчите му вече са със статут на живи легенди в едноименния град. “Лисиците” стигнаха до историческата си първа титла в своята история два кръга преди края на сезона, след като досегашният шампион Челси върна два гола пасив на Тотнъм в лондонското дерби на “Стамфорд Бридж” и попречи на “шпорите” да останат в борбата за титлата.

Лестър е шестият първенец във Висшата лига, която бе създадена през 1992 година след Манчестър Юнайтед (13), Челси (4), Арсенал (3), Манчестър Сити (2) и Блекбърн (1).

Досегашните успехи на Лестър бяха три купи на Лигата (1964, 1997, 2000), една Къмюнити шийлд (1972), като има и четири загубени финала за ФА Къп. Освен това шест пъти е първенец на Чемпиъншип. Последният от тях през сезон 2013/2014 година, когато”лисиците” прекъснаха и серията си от десет години без участие във Висшата лига.

Интересното е, че миналата година “лисиците” бяха на последно място във Висшата лига, като изоставаха на седем точки от местата за спасение, но със седем победи в последните девет мача се спасиха по-феноменален начин. На 13-и юли пристигна Клаудио Раниери, който пък въпреки, че бе водил Ювентус, Рома, Интер, Наполи, Фиорентина, Валенсия, Челси, Атлетико Мадрид, Монако и Парма никога не бе ставал шампион.

Стига толкова текст, ето видео от празненствата на играчите и феновете на Лестър:

Целта пред тима бе спасение, а се случи чудо за което ще се пишат книги и ще се правят тепърва филми.

Кефи ли те?

Французин съди работодателя си за скучна работа

Дизайнерският мотор “Юрий Гагарин” (СНИМКИ)