in , ,

Яж безсолна манджа, за да пиеш повече алкохол

3793288383_2201f904fb_b
Тъпа болка в черния дроб ни пробожда на всеки 10 секунди, брато. За всичко това е виновен дългият ни петък, който приключи в късните часове в неделя. Десетки бири, няколко водки, шотове и йегермайстер са замесени в тези наши здравословни неволи.

Наясно сме, че алкохолът вреди на въпросния огран и трябва да променим нещо. Резултатите от ново китайско проучване показват, че не по-малко вредна за органа е и солта.  Изобилието от сол в храненето се свързва с повишено кръвно налягане, сърдечносъдови проблеми, инсулти. Авторите на настоящото проучване от университета на Цзинан, Китай, предупреждават, че любимата на мнозина подправка допринася и за чернодробни увреждания както при възрастни, така и при ембриони в процес на развитие.

С прочитането на тези няколко реда ни дойде и генаиалната идея да не слагаме никаква сол в устата си за сметка на пиячката. Още повече, след като въпросните изследователи са установили, че допълнителното количество натрий от солта е свързано с редица неблагоприятни чернодробни промени – клетки с необичайна форма, повишен процент на клетъчна смърт и намален процент на клетъчно делене, които допринасят за развитието на фиброза. Специалистите са открили още, че третирането на увредените клетки с витамин С частично противодейства на неблагоприятния ефект от повишеното количество сол. Ние от своя страна предпочитаме да не рискуваме и ще ядем без тази подправка, но за сметка на това ще преглъщаме с биричка. Тя подобрява вкуса и на най-студената и гадна манджа, въпреки че нашата Цецка е богиня в кухнята.

Кефи ли те?

Ван Гаал пред БИАД и още колажи от симулацията на холандеца

Това е Мутка – кучето, което прави хората щастливи