Внимание! Мобилните телефони те правят тъп на гъдулка

Внимание! Мобилните телефони те правят тъп на гадулка

Прекаленото използване на мобилните телефони води до отслабването на познавателните способности. До този извод са стигнали китайски учени, брато. Само преди няколко дни споделихме подобно притеснително инфо, а именно, че смартфоните могат да ти повредят спермата.

Според новата информация хората, които твърде често използват мобилните си телефони, има опасност не само да увредят зрението си, но и са заплашени от лоша памет. Това заяви Су Чживей, завеждащ отделението по енцефалопатия на болницата за китайска традиционна медицина в провинция Хубей.

Китайското изследване показва, че четенето от екрана на мобилния телефон влияе лошо на човешката памет и буквално те прави тъп на гъдулка. За да се справят с този проблем в училище за шофьори, разположено в провинция Хубей, е създадена специална зона за четене. Там мобилните телефони са забранени, брато. Начинаещите шофьори четат от книжни източници, като целта е да се повиши тяхната концентрация. Броят на участниците в този експеримент, както други подробности за него не се уточняват.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *