in ,

В Южна Корея честват Свети Валентин всеки месец и още факти за празника

В Южна Корея честват Свети Валентин всеки месец и още за традициите на празника по света

Сигурно ти е писнало на дедовия от статуси на самотни Цецки, ревливите песни и розовите плюшени играчки, които се раздават на Свети Валентин. Е, на нас също, брато, но въпреки това ще отдадем почит на празника на влюбените. Ще го направим, защото на 14-и февруари милиони хора по света ще покажат на половинките си, че ги обичат.

Свети Валентин не е единственият ден, на който може да се вречеш в любов. Съвсем сериозно. Разбрахме, че има много други дати в календара на десетки страни по света, на които хората празнуват любовта си.

Например през лятото Аржентина празнува „Седмица на сладостта”, когато се раздават сладки срещу целувка. В Бразилия денят на влюбените се нарича „Dia dos Namorados” и се празнува на 12-и юни. Денят на Свети Антъни, закрилник на семействата, се отбелязва на следващия ден. Необвързаните жени изпълняват ритуали, известни като „simpatias” с надеждата, че ще бъдат следващите, които ще правят чок-чок като вече омъжени.

Известен като “Qixi” денят на влюбените в Китай се отбелязва на 7-мия ден от седмия месец в китайския календар. На празника се разказва трагичната история на двама влюбени, разделени заради социалния си статус, които можели да се събират само един път в годината. Чехите пък празнуват любовта си на 1-и май. В Естония 14-и февруари е по-известен като „Денят на приятелството” (Sobrapaev). Същото се случва във Финландия, където се подаряват подаръци на най-близките.

Във Франция влюбените обичат да кичат дърветата с любовни картички, а много двойки засаждат собствено „любовно дърво”, което ще расте и цъфти, както тяхната любов, евентуално, нали.

Датата се превръща в примамка за туристи в Гана, един от най-големите производители на какао, където на 14-и февруари се празнува „Деня на шоколада”. В Япония, обратно на традицията жената да бъде ухажвана на 14-и февруари, момичетата приготвят подаръци от шоколад за мъжете. Традицията повелява, ако мъжът също харесва това момиче, да върне жеста и да й приготви лакомство до 14-и март.

Филипините са известни с масовите сватби на „Деня на влюбените”. Много пъти тържествата са спонсорирани от самото правителство.

В Румъния влюбените обединяват празника на любовта с началото на пролетта и празнуват на 24-и февруари “Dragobete”. При мамалигите е прието да излязат сред природата и да измият лицето си в снега, за да са здрави и щастливи. В Южна Африка изрязват хартиени сърца, на които написват името на човека, когото обичат и го закачат по дрехите си. В Южна Корея двойките празнуват Свети Валентин на 14-и всеки месец, например през май е денят на розата, през юни е денят на целувката, а през декември на прегръдката. В Испания или по-точно Валенсия най-романтичния ден от годината е на 9-и октомври.

Какъв е изводът: Свети Валентин да го духа, обичай своята Цецка всеки ден, брато!

Кефи ли те?

Даваме ти 5 мача и на 14-ти празнуваш Св. Валентин и Трифон Зарезан в едно

Легендата за Трифон Зарезан