in ,

Чаровната шампионка Тру – едно наистина специално куче

Тя има муцунка, която може да разтопи дори най-студеното сърце. Винаги е в краката ти, увърта се около теб, чака да й наредиш нещо и ти остава вярна до гроб.

Името й е Тру, а не Цецка, и е куче, а не жена. Трудно може да се обясни с думи защо кучето и човекът са най-добри приятели, ако не си го изпитал на свой гръб. Може би още по-трудно е да се обясни и защо мъжът и жената често не са най-добри приятели, но тук темата ни е друга. Ще говорим за кучетата и хората, имаме много сериозен и обещаващ пример защо тази връзка е толкова стабилна.

Кучето Тру е хъски. Това е същество, на което никога не можеш да се скараш, просто защото с всяка стъпка те кара единствено да се смееш от сърце. Иначе казано: Тру е машина за усмивки.

Нещо много положителни сме в тоя материал, но даже не смятаме, че е достатъчно. Това куче, брато, трябва да бъде главен герой в най-великото детско на Дисни, да бъде рекламно лице на най-скъпите кучешки глезотии и в същото време сме повече от щастливи, че я познаваме лично.

Стопаните й я взели по случайност, като в същия ден след това разбрали, че всъщност спасяват живота й от война. Тру, която има едно зелено и едно синьо око като истинско хъски, щяла да отпътува същия ден за размирните райони на Украйна. Там, където се бият руснаци и украинци, където не знаеш кой кой е, каква игра играе, там, където зад всеки ъгъл те дебне оная черната.

Освен всичко останало хъскито Тру е шампион. Шампион по дъвчене на клечки, шампион по пиене на вода, шампион по ядене на бисквитки и мандарини. Шампион обаче в кръвта си, защото граби киноложки титли на поразия, като последната е “Млад шампион на България”.

Като истински малък шампион, защото все още е само на крехките 9 месеца, девойката има сериозна спортна програма, която включва нейният човек да е доста отдаден, а любовта да се доказва всеки път. Човекът й трябва да я води да тегли шейна, да тегли и колело, а когато няма колело и шейна, човекът трябва да се прави на колело и шейна. Друга тренировка е т.нар. каникрос, или моментът, когато се закачаш за хъскито си и тичате заедно.

Ако си попаднал на достатъчно готин стопанин и достатъчно готин развъдчик, ти вече си едни гърди напред. А тези на Тру са доста широки. Казват ни, че е късметлийка и май не е лъжа. Момичето расте бързо, сваля всички с поглед и може да те накара да се засмееш дори и да не харесваш животни.

Цял екип от специалисти пък се включва, когато става дума за изложби. Армия от стопани, професионални хендлери и не на последно място професионални кинолози и съдии, които подготвят „детето” за конкурсите. 

Тру увеличава сериозния си фен клуб всеки ден, особено при голямото изпитание, което предстои – не кое да е, а Световното първенство за кучета, което е през юни. Тази година то е в Италия, по-точно в модната столица Милано.

Кефи ли те?

Джокович побеждава американски танк на тенис (ВИДЕО)

Всички жители на град Уитиър живеят в една сграда (СНИМКИ)