in

Безплатна пица до живот и още щури футболни награди

Алекс Фъргюсън едва ли може да си преброи наградите, които получи за четвърт век триумфи с “Манчестър Юнайтед”. Великият шотландски сър обаче е и в странна класация на най-щурите призове, която ще вземем назаем от вестник “Труд”. През 2003-та британската пивоварна “Карлинг” награди Фъргюсън с безлимитна доживотна доставка на бира. Добре ли е? Сър, наздраве дееба мамаму, маани го това вино.

Бирен бонус получиха и футболистите на “Севиля” за спечелването на Лига Европа през месец май. Техният спонсор – пивоварната “Крускампо” подари на всеки играч толкова литра бира, колкото е теглото му. В крайна сметка компанията раздаде над 4000 бутилки. През 1984 година италиански ресторантьор обеща на вратаря на “Борнемут” Йън Лей доживотно безплатно ядене на пица, ако не пусне гол в мач за купата срещу “Манчестър Юнайтед”. Героят успя, а с този мач на футболната карта изгря треньорският талант на Хари Реднап. За съжаление на Лей след няколко години ресторантът бе продаден, а новият собственик спря да спазва обещанието си. Далече по-щастливи са били всички национали на Уругвай, спечелили първата в историята световна титла през 1930 година. Правителството им подари по един апартамент. Същата награда получиха националите на Заир за класирането си на Мондиал ’74. Но заирците имаха и втори бонус – по един зелен “Фолксваген”.

Автомобилите често са на първо място в желанията на играчите. Миналата година президентът на английския “Мансфийлд” Джон Радфорд останал толкова доволен от победата с 8:1 над “Бароу”, че дарил личния си “Астън Мартин” на треньора Пол Кокс. А нападателят на “Донкастър” Джон Райън се сдоби с “Бентли” заради 20 попадения през 2012-а. Най-лудата награда в историята също е свързана с коли. Ръководството на холандския НЕК организира избор на футболист №1 в мача. А бонусът бе автомобилът му да бъде измит от три дами, облечени само по бикини. През 1989-а Германия триумфира на европейското първенство за жени. А футболната федерация дари дамите със специални пакети кафе. Кралски медал за геройство получи футболистът на “Престън” Хари Джоунс, след като спаси 10-годишно давещо се дете в канал на Манчестър.

Знаеш ли, брато, каква награда е получил Йън Ръш от “Челси”? В последния мач на големия нападател в първия му престой в “Ливърпул” през 1987-а президентът на “сините” Кен Бейтс дари голмайстора с керевиз и вино за заслуги към футбола. По това време зеленчукът беше символ на “Челси”. Морковът също влиза в класацията на щуротиите. Получи го бившият нападател на “Манчестър Юнайтед” Джузепе Роси. Наградата беше от футболната федерация на САЩ, след като голмайсторът стана най-младият футболист в състава за световното първенство в Германия през 2006-а.

Кефи ли те?

Фокус-Мокус с билетите на Лудогорец за мача с Реал Мадрид

Айде на бас, че не можеш да правиш лицеви опори като това дете (ВИДЕО)